מה זה פראנויה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/06/2001 | 23:56 | מאת: אבי

שאלתי היא אם אדם נכנס לפעמים למחשבות שכולם עושים לא דברים דווקא בכוונה, ושהכל מתוכנן נגדו, האם התופעה נקראת פראנויה? מה הגורמים לתופעה? ואיך מתמודדים בתופעה זו החי ביעילות? אבי

24/06/2001 | 08:27 | מאת: דר' עמי אבני

אבי שלום הרגשה שאנשים אחד או כמה פעולים במכוון כנגדך נקראת חשדנות חשדנות (פרנויה) יכולה להיות מתאימה למציאות , נורמלית , חורגת ממנה במידה מועטה במידה רבה או במידה רבה מאד שאז היא נקראת מחשבת שווא. במידה ואתה חש מוטרד מרמת החשדנות שלך ניתן בדרך כלל לעזור לרוב בעזרת שיחות לעתים רחוקות כדאי להעזר בתרופות. בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית