פעילות יתר של בלוטת התריס וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/06/2001 | 09:18 | מאת: דני צנקר

למומחי הפורום שלום. שאלתי נוגעת בקשר שבין פעילות יתר של בלוטת התריס וחרדה והיא מורכבת ממספר שאלות משנה: א. האם מתקיים קשר חד-חד ערכי בין פעילות יתר של בלוטת התריס וחרדה, כלומר, האם פעילות יתר כנ"ל תגרום לחולה במחלה לגלות סימני חרדה? ב. עבור ערכים של: TSH פחות מ- 0.1 ו- TTS=2.73 , האם הספרות והנסיון הרפואי יציינו בהכרח על חרדה? ג. היכן, מלבד ברשת האינטרנט ניתן למצוא מידע ברמה "פופולארית" על הקשר הנ"ל?

21/06/2001 | 18:59 | מאת: דר' עמי אבני

דני שלום הקשר בין פעילות יתר של הבלוטה לחרדה רחוק מלהיות חד משמעי אין בהכרח חוויה של חרדה, גם אם אם יש תופעות גופניות כגון דופק מהיר וכו' וגם אותן אין בהכרח אלא במנון גבוה. עקרונית- אם יש תופעות חרדה בפעילות יתר של הבלוטה לרוב עדיף להתחיל בטפול בבלוטה ולאחר מכן אם לא מסתדר לשקול אם צריך בטפול בחרדה אבל כל מקרה לגופו בהתייעצות עם הרופא המטפל בך בברכה עמי

21/06/2001 | 19:04 | מאת: דר' עמי אבני

דני שלום הקשר בין פעילות יתר של הבלוטה לחרדה רחוק מלהיות חד משמעי אין בהכרח חוויה של חרדה, גם אם אם יש תופעות גופניות כגון דופק מהיר וכו' וגם אותן אין בהכרח אלא במנון גבוה. עקרונית- אם יש תופעות חרדה בפעילות יתר של הבלוטה לרוב עדיף להתחיל בטפול בבלוטה ולאחר מכן אם לא מסתדר לשקול אם צריך בטפול בחרדה אבל כל מקרה לגופו בהתייעצות עם הרופא המטפל בך בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית