מחפשת מאבחן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 23:21 | מאת: נגה

אני מעונינת בטוב ביותר ואלה דרישותי: יהיה במרכז הארץ, יהיה סופר רגיש, אנושי עם תודעת שירות טובה, שאוכל לעמוד במחיר, כי יש לי בעיה כלכלית, שיאמין ביעילות של הטיפול הקצר מועד, שיכולה לעבוד עם הילד, בן 9, לוא צריך את כל המשפחה, שתהיה לי אורינטציה של פסיכולגיה התנהגותית, שיהיה זמין ומוכן לעבודה כבר בקיץ. תודה רבה , מדובר בבני בן ה 9 ילד מקסים חכם וטוב לב, יחד עם זה אלים עם בעיה של דחית סיפוקים, גבולות ואימפולסיביות.

20/06/2001 | 00:36 | מאת: אליאן

גם רומא לא נבנתה ביום אחד..... דברים כאלה לוקחים זמן,סבלנות,השקעה. לא הוקוס פוקוס וכל הבעיות נעלמות ! בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה !

20/06/2001 | 00:43 | מאת: אורה

אליאן מתוקה וחלומות פז

20/06/2001 | 05:19 | מאת: דר' עמי אבני

נגה שלום קודם כל שיהי לך בהצלחה במציאת המטפל. את אומרת שבנך קשה לו לדחות סיפוקים ואני תוהה איך את מתמודדת עם ספוקים לא מספקים (לאור המשאלה למטפל קרוב למושלם, מיד ובמחיר נמוך) בברכה עמי

20/06/2001 | 15:14 | מאת: מיכל

קורב לודאי שתצרכי לשקול סוג של פשרה. בכל אופן, בהצלחה, מיכל

20/06/2001 | 15:52 | מאת: רוית ניסן

לנגה שלום. אני מקווה שקראת את התגובות פה למשאלתך. את מתארת את בנך, שחחוץ מהיותו מקסים- הוא גם מתקשה לדחות בדחפים שלו, מתנהג באלימות- וזאת על קצה המזלג, מבלי לפרט קצת יותר עליו- חברתית, לימודית, רגשית ומשפחתית. כן- גם יחסי המשפחה חשובים פה. כל מטפל- טוב ויעיל ככל שיהיה, ירצה לדעת את התמונה המלאה. לא בטוח שטיפול התנהגותי הוא הדבר הרצוי עבורו. טיפול התנהגותי אולי ימגר את הסימפטום- אך מה שעלול להיות הינו החלפה של סימפטום בסימפטום אחר. ולגבי משך הזמן- גם כאן את לא יכולה לדעתי, לדעת ולקבוע מראש. חשוב לקבל הערכה של המצב בכללותו- ואז לבנות תוכנית טיפולית המתאימה אישית לבנך ולבעייתו. חשוב שתהיי פתוחה לעזור לו- כי גישה נגטיביסטית מצידך עשויה לא לאפשר את הטיפול. לגבי המחיר- ניתן לטפל במסגרות ציבוריות- במחיר סמלי או בחינם- תלוי באיזו קופה אתם. בסקטור הפרטי המחירים אכן גבוהים בהרבה. אשמח אם תשתפי אותנו קצת יותר- וכך נוכל לחשוב ביחד כיצד לעזור לך ולבנך. בברכה. רוית.

21/06/2001 | 07:50 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, יופי שאת פתוחה כל כך ומוכנה להסתייע, למרות שמדובר בעניינים שבדרך כלל מייצרים הסתגרות, מבוכה ואפילו תחושת כישלון אצל הורים. ובאשר להפנייה, אם את גמישה במשהו, ותסכימי שאיש /ת המקצוע יקבל את מקומו המקצועי הראוי בתהליך 1. האבחון 2. זיהוי ה"קליינט/ים", תוך הסכמה כי גם ההורים הנם ברשימה האפשרית, ו 3. בחירת הקו הטיפולי - אשמח לסייע. בעניין המחיר לא אתערב. פני למייל האישי, ואוכל להפנותך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית