בדידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 13:04 | מאת: דנה

שלום רציתי לשאול אני נערה בת 18 לפני גיוס נורא מפחדת מהגיוס מתחושת הבדידות וההרגשה שמדברים אלייך צוחקים לא רצוייה, אני רוצה לציין שבערך כול השניים הייתי בודדה לבד ולא מסומפטת על החברה בשלושה שנים האחרונות זה הופחת אבל יש עוד..... לא שיש סיבה מסויימת שבגללה אני כך מבחינה חיצונית הכול רגיל. אך אני כמעט בטוחה שזה יעבור איתי לצבא, הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית 4 חודשיים. הפחד מ מה יחשבו אלייך אחרי שתדבר או בטוח לא יאהבו אותך ואני ישאר בודדה כמו תמיד האם יש פתרון או דרך שתוכל לכון אותי טיפ קטן אייך להתמודד.והאם יש מין תרופה לעלות תבטחון העצמי??? ד נ ה

19/06/2001 | 15:00 | מאת: ד"ר דרור גרין

דנה יקרה, מן ההודעה שלך נראה שעברו עליך שנים לא קלות, והחשש שלך מפני העתיד מובן והגיוני. את כותבת שהיית בטיפול של ארבעה חודשים אצל פסיכולוגית. מדוע זה נפסק? ארבעה חודשים הם זמן קצר, ונראה שאת עדיין חוששת מן הסביבה. אני חושב שטוב עשית שפנית לטיפול, ושאולי כדאי שתעשי זאת שוב. עם זאת, הגיוס עשוי להיות שינוי חיובי בשבילך. שם איש אינו מכיר אותך, ורוב הזמן לא תהיי לבד. זו אפשרות להתחלה חדשה, ואם לא יהיו לך דעות קדומות לגבי עצמך, אולי זה פשוט יקרה. בהצלחה, דרור

11/07/2001 | 11:37 | מאת: א-ח

דנה תתחילי ללמוד לאהוב ולהעריך את עצמך כמו שאת ותופתעי איך שהשאר יבוא לבד כשאת מכונסת בעצמך וחסרת בטחון את משדרת לסביבה אוירה שלילית לכן הצעתי האישית הביטי לעצמך בבוקר במראה ותגידי "זו אני דנה המקסימה בעולם" וקדימה תצאי עם ראש מורם עם חיוך ותפסיקי לדאוג מה אחרים חושבים עלייך ואל תנסי לשנות את עצמך בגלל אחרים "היי את האמיתית" אין לך מושג כמה החיים בגישה זו ממש חלומיים בהצלחה מכל הלב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית