התעללות מינית ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/06/2001 | 15:02 | מאת: לבנה

לאן או למי שני צריכה לפנות אם אני חוששת שבני עבר התעללות מינית , או חוויה אחרת שלא היה צריך לחוות. האם לפנות לאבחון פסיכולוגי או לעובדת סוציאלית?

17/06/2001 | 15:17 | מאת: רוית ניסן

לבנה שלום. האם את בטוחה שעבר התעללות מינית? מהם הסימנים לכך או הביטויים ההתנהגותיים והרגשיים? האם את יודעת על ידי מי הוא עבר את ההתעללות? עני לי ואז נוכל לחשוב למי לפנות ומה לעשות. תודה. רוית. נ.ב. בן כמה הוא?

17/06/2001 | 15:28 | מאת: לבנה

רוית שלום. לא , אני לא בטוחה, אבל אני בהחלט חוששת. השארתי לך הודעה באי מייל לפני כמה ימים, אני לא בטוחה שקיבלת אותה. אם לא קיבלת - אשלח שוב אני מודה לך על התגוב המהירה.

17/06/2001 | 15:19 | מאת: אליאן

קודם כל תשאלי אותו ! או לפחות נסי לשוחח איתו ! וכמובן שיש את השירות הפסיכולוגי היכן שאת גרה. ואם יסתבר שהדברים נכונים ! תשכירי איזה אדם שיסרס את זה שעשה מעשים לבנך ! או שתרעילי אותו או לכל הפחות תתלונני במשטרה ! אל תוותרי ! חבל שאין עונש מוות לאנשים שמתעללים בילדים ! הגיע הזמן שלפחות פעם אחת למען יראו וייראו !

17/06/2001 | 16:54 | מאת: adi

אליאן, שכחת להוסיף עוד משהו: כדאי להביט בציורים שלו או במשחקים שלו. עדי

17/06/2001 | 16:20 | מאת: ד"ר דרור גרין

לבנה יקרה, התעללות מינית היא פשע חמור, והשלכותיה על בנך עשויות להיות ארוכות טווח. ראשית, עליך לבדוק את כל הפרטים והעדויות שתצליחי לאסוף. בהחלט כדאי לפנות לעובדת הסוציאלית, ואולי בעזרתה לפנות גם למשטרה. בשלב השני, כאשר יתבררו הדברים, כדאי לפנות לקבלת עזרה נפשית לבנך בזמן הקצר ביותר. אם את זקוקה לעזרה נוספת, אנא שלחי לי אימייל. בברכה, דרור גרין

17/06/2001 | 17:49 | מאת: לבנה

תודה, שלחתי לך אי מייל

17/06/2001 | 17:00 | מאת: אביב

ללבנה, מה זה חשוב למי לפנות, העיקר לפנות וכמה שיותר מהר, ואם תפני לאדם הלא מתאים בתחום הוא כבר ידע למי צריך לפנות וידע להתחיל את התהליך - קודם כל לברר אם באמת היתה ואחר כך גם לטפל. להתעללות מינית יכולות להיות השלכות חמורות מאוד על עתידו של בנך, וככל שתקדימי לטפל בו, כן ייטב. ההמלצה שלי היא לפנות לא מחר, אתמול.. אביב.

17/06/2001 | 18:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לבנה שלום ראשית, תוכלי להמשיך ולשמוע עמדות כאן בפורום. עם זאת, את חייבת לפנות לגורם מקצועי כדי לבדוק את הדברים בצורה מעמיקה. לא ניתן להישאר עם השערות כאלו לבד. ראשית ישוחחו איתך וסביר להניח שגם עם הילד. אחד הגופים הרציניים שעוסק בנושא הוא אל"י. תוכלי לצפות באתר שלהם באינטרנט ולפנות אליהם לעזרה: http://www.eli.org.il/Content/index1.asp יש להם גורמים מקצועיים בתחום. בעיקרון יש גורמים נוספים, כגון, שירותי הרווחה בעיריה ונעמ"ת. החשוב ביותר לפנות ללא דיחוי, גם כדי לטפל בעניין בצורה מקצועית, וגם כדי להתמודד עם התחושה הנוראה שלך שמשהו קרה לילדך. בברכה ד"ר אורן קפלן

18/06/2001 | 07:30 | מאת: לבנה

לכל מי שענה והתעניין. תורה רבה רבה. אני בהחלט מטפלת בעניין. שוב תודה על ההתעניינות והאכפתיות

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית