איבוד זיכרון ודיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/06/2001 | 21:03 | מאת: בת - שבע

שלום רב , אבא שלי בן 68 והוא מתחיל לשכוח דברים ולא זוכר את הדרכים (הוא נוהג) , בנוסף יש לו הזיות מאוד חריפות לגבי אמא שלי , לקחנו אותו לטיפול ואיבחון פסיכאטרי גריאטרי ונתנו לו טיפול אבל לא התמקדו בבעיה הרצינית שהיא ההזיות. בנוסף הוא התלונן שהוא בדיכאון ואין לא חשק לכלום , אני מאוד חוששת לו והייתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות איתו אבל בדחיפות ואם יש איזה ויטמינים או כדורים לשפר את מצב רוחו. (הוא שותה לפעמים וכנראה שעקב השתיה זה גרם למצב זה אבל בכל זאת מה אפשר לעשות ומחכה לתשובה מהירה. תודה בת

13/06/2001 | 23:51 | מאת: טלי וינברגר

בת שבע שלום רב, המצב של אביך נשמע מורכב. ייתכן ומדובר בתהליך דימנטי (של איבוד זיכרון) שמופיע בגיל הזיקנה בדרך כלל. טוב שהלכתם לטיפול פסיכוגריאטרי, אך נראה שהטיפול אינו מתאים או לפחות אינו מספיק. עליכם לחזור אל הרופא, לספר בפורטרוט את התסמינים השונים ולבקש ממנו להתייחס לכל הפרטים. ייתכן והוא ישנה את הטיפול או יוסיף. דבר אחרון שברצוני לומר (לכתוב...) הוא לגבי נהיגתו של אביך. אני יודעת כמה זה קשה לומר לאדם שהגיע זמנו להפסיק לנהוג. זה עשוי להעצים את הדיכאון שלו, את ההזיות ועוד, אך יותר מכל אלה נראה לי מאד מסוכן לתת לו לנהוג. הוא עשוי להתבלבל ולא לדעת איך לחזור הביתה, לטעות בנהיגה, ואף להתבלבל בתיפעול הרכב. לכן להערכתי עליכם לשוחח גם על נושא זה עם הרופא הפסיכוגריאטרי ולהתייעץ עימו כיצד ניתן לעשות זאת. ומעבר להכל, אם את מעוניינת ביותר מידע ותמיכה גם עבורך ועבור שאר בני המשפחה קיימת עמותה שנקראת "עמותת האלצהיימר ומחלות דומות". את יכולה לפנות אליהם, והם יסייעו לך. יש להם גם אתר באינטרנט, חפשי אותו דרך מנועי החיפוש. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית