פרידות סיומים הצלחות ורגשות .........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/12/2020 | 09:11 | מאת: אביב 22

הי לכולם , כותבת בלי דגש מיוחד למישהי מסויימת ובכל זאת מנסה למצוא את החוט הדק שמחבר בן הכל .. קצת קשה לי לדייק עכשיו במילים לכל אחת ומעדיפה לא לפגוע או להחליש. פרידות , סיומים , תהליך וצמיחה .. אז פרידה וסיום זה קשה זה מפחיד אולם אפשרי אם להביט עלי ועל חנה אז בהחלט הפרידה גם אם הייתה קשה ממטפלת שליוותה שנים רבות עשה רק טוב. יכולה להעיד על עצמי , שגם אני חשבתי שאם אצלה לא הצלחתי מי יצליח ... ומצאתי מטפלת שעובדת לאט לא ממהרת נותנת מרחב לקונפליקט העצום בני לבן חלקיי והתאפשר חיבור ...היום ממרומי חמש שנים עם המטפלת החדשה ...סהכ 11 שנים בדרך .....אני מאמינה שזה לא מספיק שאני כמטופל יעבוד קשה לעיתים גם עם המטפל מאוד מקצועי זה פשוט לא יילך . הכי אני בעד להלחם על הטיפול , אבל גם להביט בו בכנות ולראות מה נכון ומה לא נכון לנו בתוך התהליך . (כל תהליך לגופו ואנחנו יודעים הכי טוב מה נכון לנו ומה לא רק צריך להקשיב לעצמיינו ללא פחד) צמיחה ותהליך ערך עצמי הרגשת מסוגלות , הרגשה שעשיתי נראה לי שאנו מתעסקות בזה המון , אחת הבעיות זה ההשוואה למטפל /ת אנשים מבחוץ ואפילו נפגעות כמונו . אנחנו לא באמת יודעים מה יש ומה אין לאחר . אודי סליחה שלוקחת אותך כדוגמא אבל מהצד זה נראה שאתה מגשים את כל החלומות שלך , האם זה נכון ??? מי יודע ....לחשוב שכתבת כבר בגיל צעיר והנחת במגרה .....אז בתהליכים מסויימים גם לך לקח זמן לצאת אל האור . למה נתתי את אודי כדוגמא כי אני אישית שואבת השראה ממך אודי ויחד עם זאת זוכרת שאני לא מכירה ולא יודעת הכל . אז השוואות רק מורידות אותנו כל אחד ונקודת הפתיחה שלה , כן זה קשה לקבל קשה להביט ולהגיד התחלתי ממינוס 10 את החיים , אז כל מה שיש לי זה המון . מה שהתקדמתי אני גאה על זה . מה גם שכילדים לא קיבלנו את החיזוק שאנחנו שוות שאנחנו יכולות שאנחנו ראויות ולעד כנראה נזדקק לחיזוק החיצוני לזה . אז אנחנו נפלאות וכל יציאה ממקום הנוחות שלנו זאת צמיחה ....כן שירה גם לכתוב כאן את המילים שלך ולהסכים להביט בהם זאת צמיחה . גם לדבר אותם בטיפול ולא לשתוק זאת צמיחה . וסוריקטה , בשבילך לקנות את הספה להביט בה זה המון לשבת עלייה זאת יציאה מאזור הנוחות אז לאט ....לא למהר ולא להשוות לאחר. וכן אני אומרת את זה גם לעצמי .....כל יום ביומו . ואני בגלל כל התחושות האלה ותחושת קנאה שהתחילה לבצבץ . החלטתי לעשות צעד ויצאתי לאור עוד קצת עדין לא בשמי אבל זאת בהחלט אני ....ויודעים משהו אנחנו צריכות להיות גאות בעצמיינו כי במבט לאחור עשינו המון יכולנו להיות במקום מאוד מאוד נמוך או לא להיות בכלל ואנחנו לא .... אל תוותרו על היצירתיות(לא חשוב באיזה תחום כל אחד ומה שגורם לו לחיות ) זה נותן את הכוח והטעם שבחיים ...... שיהיה חג שמח מלא באור וניסים אביב

10/12/2020 | 15:36 | מאת: סוריקטה

הי אביב, פרידה - גם פרידה - יכולה להיות מורכבת מדברים חיוביים/ טובים סך הכל, וגם מרעים / שליליים בראייה כללית. יש, להבנתי, פרידות ממטפלים / או הפסקות שיחות, שהן כן בואו-נקרא-לזה גרועות סך הכל. וכן ניתן להפוך את הסיטואציה להרסנית מתמשכת. ולהגברת חולי. גם במה שמתחולל בהמשך רע ככל שיהיה ניתן לראות את הטוב. וזו גם בחירה. אחד הדברים החשובים שמזכירים היא העבודה על הפרידה. לא מבינה בזה הרבה. כתבת משהו על הספה בהקשר שלי, ובכן, מה שתיארתי הוא חלק קטן ולא יכולת לדעת. כפי שגם אמרת. בטיפול שהיה לי התקדמו דברים באיטיות רבה עד שעצרו. בוודאי שהמטפל צנוע ומודע למגבלותיו וחושב האם ומתי נכון לומר די. וגם אנחנו והשימוש שלנו בטיפול. זה מה שהספקתי ככה בין לבין, וגם, וואלה כבר אין לי כוח לבחוש עוד, לילה טוב, סוריקטה

הי אביב, בהחלט לא לוותר. לא על היצירתיות ולא על עצמנו... חג שמח! אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית