כאבי ראש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/06/2001 | 21:51 | מאת: אור הדס

כבר כמעט כשנה אני סובל מכאבי ראש חזקים. עברתי בדיקות שונות אצל ניורולוג, אופטימטריסט והכל תקין. קיבלתי כדורים שנקראים מיגרהלב שעזרו קצת לכאבי הראש אך לא לגמרי. הרופא מבקש שאני אראה פסיכיאטר כי אני גם חש חוסר ריכוז וחוסר תיאבון בזמן האחרון. רציתי לדעת אם זה באמת סימפטומיים ודאיים של דיכאון, וכן האם יש איזו בדיקה רפואית ע"י מכשירים או בדיקת דם שיכולה לאמת זאת? תודה מראש.

11/06/2001 | 07:10 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, יש דיכאון, ויש לחצים. ויש דברים אחרים שהם נפשיים, ומשפיעים על הווצרות כאבי ראש. הם לפעמים קשורים ושזורים זה בזה, ולפעמים לא. טיפול פסיכולוגי אינו כולל בדיקות דם, אך תובנת המטפל ומקצועיותו אמורה לסייע בנוגע לסבירות שמה שקורה איתך מושפע ממצבך הפסיכולוגי. דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

11/06/2001 | 08:00 | מאת: אור הדס

תודה על תשובתך אך האם זה הגיוני לסבול מדיכאון ללא סיבה? כלומר אינני יכול להצביע על מקרה כגון מחלה, צער במשפחה, אי הצלחה במבחן או משהו דומה. האם חייבת להיות סיבה (גלויה או לא גלויה) או שזו בעיה רפואית כמו כל מחלה קונווציונאלית? תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית