הי,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2020 | 19:50 | מאת: סוריקטה

הי כולם, נו טוב, יום שני בערב, לא עיתוי טוב להתחיל עץ. בכל אופן - כתבתן על קבוצה שצמחה, יחידים שצמחו. אני, צמחתי?! אין לי תשובה... אולי כמה חלקים. וגם כאלה כנראה ממש פחות. תוכלו לפרט איפה אתן רואות שהקבוצה צמחה? מאד אשמח, אודי, אם תשיב גם אתה, היכן אתה רואה כאן את הצמיחה הכללית, ו/ או של כל אחת מאיתנו. ממש בבקשה. סוריקטה

הי סוריקטה, אתן קודם לקבוצה להגיב לשאלתך - ואז אוסיף את מחשבותי, בסדר? (גם אם העץ ימשיל לצמח ענפים בימים הבאים). לילה טוב! אודי

25/08/2020 | 06:39 | מאת: אביב 22

העץ הזה מראה עד כמה את צמחת בעבר היה מתאים לך להמשיך את העץ מתחת למה שכתבתי ....מניחה שגם בעבר לא היית שואלת על עצמך ובטח לא פותחת עץ בשעה שלא בטוח שיעלה בכלל אז יקרה זה בערך בתמצית הצמיחה שלך כאן במרחב בעיני ..הרבה יותר לקיחת מקום ללא פחד שיכעסו או יפגעו בך , פחות מחשבה על לשמור על המקום יותר חשיבה איך לשמור על עצמך . פחות הזדהות עם האחר יותר נפרדות גם בכתיבה שלך ניכר יותר שיחרור מעבר לשעות גם בהסכמה לשחרר איך שזה ללא הגהות ללא סוף ... לגבי הקבוצה אני חושבת שזה אותו הדבר פחות פחד שהקבוצה תתפרק כי אם יותר מקום שמשחרר . פחות תלות קבוצתית באודי ויותר שיח בין הבנות . תיראי את הכותרות הם כבר לא בצורה גורפת לאודי כי אם לרוב פשוט כותרת של מה שנכתב יכולה להגיד לך על עצמי שהמשפטים האלה על השקט שלך ושל מיכל עשו לי טוב מאין הרגעה כזאת של הכל בסדר אישית אני מרגישה שאני פחות דואגת לקבוצה ויותר מרשה לעצמי לדאוג לעצמי וזה יכול להיות פתאום גם וגם ולא או או . הכי מראה את הצמיחה מבחינתי וזה קרה גם למיכל שכתבתי הודעה בשעה מאוחרת יחסית כשסגרתי אותה ראיתי שאודי מתחיל לענות התבאסתי אבל זה לא פירק אותי ...או כשהעלתי הודעה שאני מתפרקת דלא קיבלה שום תגובה זה היה בסדר כי המקום הזה כמו שמיכל כתבה על השקט מורגש לי יותר. זה כרגע מה שעולה לי בראש .....אני מניחה שיש עוד סוגיות ... הטיפול עובד וזה מורגש גם כאן תודה על העץ אביב

הי סוריקטה, בעיניי יש בקבוצה משהו בשל מאוד. הן בצמיחה האישית שניתן לראות אצל רבות מהמשתתפות והן ביכולת לצאת מעמדת התלות בי כמנחה, שאפיינה תקופות ארוכות כאן. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית