שכחה לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/06/2020 | 00:59 | מאת: אלני

שלום, אינני בטוחה שאני שואלת בפורום הנכון, במידה ולא. אשמח להמלצות למי לפנות. לפני כארבעה חודשים עברתי תאונת דרכים בתור הולכת רגל. לפי מה שנאמר לי על ידי הרופאים והמשטרה, עפתי על שמשת הרכב ולאחר מכן חזרה לכביש. מהתאונה עצמה אני זוכרת רק חבטה, ולאחר מכן יש לי מספר קטן של זיכרונות מעין הבזקים מהרגעים שאחרי התאונה, מהאמבולנס, חדר הטראומה וכו'. אני יודעת בבירור שאת הרוב אני לא זוכרת למרות שהייתי ערה, איכשהו הדברים נמחקו, זה הגיוני? אני חושבת על הנושא הרבה, ומנסה להיזכר אך זה לא עובד. האם יש דרך להיזכר במה שהיה? שאלה נוספת. יש לי מעין הבזק נוסף מדי פעם בשבועות האחרונים שבו הנהג לא מצליח לבלום אחרי התאונה ודורס אותי. אני יודעת בוודאות שזה לא קרה. האם יש דרך להיפטר מההבזק הזה לבד? אני לא מעוניינת בטיפול פסיכולוגי. תודה רבה מראש, אלני

שלום אלני, זה טבעי שאחרי אירוע טראומטי יש מחיקה של חלקי זיכרון. מאחר ואינך מעוניינת בטיפול פסיכולוגי, הרי שתצטרכי לתת לזמן לעשות את שלו ולסמוך על התהליך הטבעי של הנפש להתמודד עם החוויה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית