תגובה רגשית...........................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/04/2020 | 08:51 | מאת: שירה2017

הי אודי, אמשיך במה שכתבנו למטה... תוכל להסביר מדוע 'לא יודעים/לא ידעו לטפל בי' היא אמירה טיפולית חשובה? הצורך שלי בתגובה רגשית דובר לא פעם. אבל לא עבר את 'שלב הטענות'. כלומר אני העליתי את תחושותי שהוא קר והתגובות שלו קרות והוא הכחיש... מניחה שזה אומר שאנחנו לא רואים את הסוגייה עין בעין. מניחה שזה אומר שאני לא בסדר, לא יודעת שובע, תמיד מתלוננת וכו'... כך אני מרגישה. אבל באמת נדירים רגעי הרוך, ואני חושבת שאני יודעת או הייתי יודעת לזהות... מאוד נוח לי לקחת אשמה ומאוד נוח לאחרים שאני לוקחת. תודה אודי שירה

30/04/2020 | 12:22 | מאת: סוריקטה

הי שירה, אם בסדר לומר - אני חושבת שאשמה היא מעין סוג של אחריות יתר, כלומר, פחות קבלה שמדובר בחלק בך (ולא כולך). כי בך השלמה יש הרבה מעבר, בכללם גם חלק שמתנהג כלפייך (כלפי החלקים הקטנים) באופן מפלצתי. מה דעתך? סוריקטה

הי שירה, לא בהכרח. זה יכול להגיד שאת 'מחייה' בחדר את הזיכרון שלך, בתוך היחסים. אם תצליחו לנסות ולהתבונן בזה לא רק כהתרחשות קונקרטית (=הוא/את לא בסדר) - זו האמירה הטיפולית החשובה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית