הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/06/2001 | 22:20 | מאת: מירי

אני נשואה , בת 39 ואם לשתי בנות. מזה כ - 15 שנה אני מתעוררת כל לילה לפחות 6-8 פעמים ללא סיבה נראית לעין. אני לוקחת כדורי הרגעה ( קסנס ) כ - 3 שנים ובכל זאת מתעורת מדי לילה ומתקשה לשמור על שינה רציפה. הקימות מלוות בהזעה קרה , דפיקות לב מואצות ולעיתים אף רעידות. אני פוחדת לקחת כדורי שינה מחשש לדום נשימתי במהלך השינה. נוירולוג שפניתי איליו סרב לתת לי הפניה למעבדת שינה. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי מזה כשנה ואף נעזרתי בפסיכיאטר כדי להגמל מכדורי הקסנקס , אך ללא הועיל. את כדורים אלה אני לוקחת פעמיים ביום במינון של 25 מיל'. ברצוני לבדוק את המתרחש בראשי בזמן שינה ולדעת מדוע אני מתעוררת מדי לילה , גם שעתיים לאחר שנרדמתי. לטענת הנוירולוג , אני סובלת מנדודי שינה , אך לא כך הדבר שהרי אני כן נרדמת אך קמה לעיתים תכופות. השאלה : כיצד אוכל לקבל הפניה למעבדת שינה ?

09/06/2001 | 13:01 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב אינני עונה לך תשובה "פסיכולוגית", אלא סתם אינפורמטיבית, שקשורה לזכויותי וכנראה לזכויותיך גם, בקופת חולים: את זכאית לפנות אליהם כאל כל מכון מקצועי. בשעתו נעזרתי ע"י המכון ברעננה, והם מאד אינפורמטיביים. צלצלי אליהם לקבלת שאלון הפניה, ותתיעצי לגבי נוהל טופס ההפנייה. דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית