קנאת הפסיכולוג הצעיר במבוגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/12/2019 | 16:03 | מאת: דניאל

שלום אודי ותודה על המרחב כאן. יש לי שאלה קצת אחרת. אני דניאל, סטודנט לפסיכולוגיה קלינית בתחילת דרכי המקצועית. אני מטופל אצל אחד מהתותחים בתחום-מפרסם בשיחות, עורך, כותב ומתרגם. אני מרגיש שזה מוסיף המון רעש לטיפול, אחרי הכל-לא הגעתי אליו בשביל ללמוש איך להיות "פסיכולוג טוב דיו". פתחתי את זה מולו, אבל הוא נשאר בעמדה הניטרלית והמתבוננת, אבל נותרתי לא מסופק. מה עושים?

04/12/2019 | 05:28 | מאת: סוריקטה

הי דניאל ובוקר אור, אני רק מטופלת, לא אשת מקצוע בהגדרה, ומשתתפת פה בפורום, בעצם, אני גם מטפלת בכל מיני, גם בנפש בעקיפין . אני כן, כנראה, מבוגרת ממך בשנים רבות. וגם, מעבר לטיפול שעברתי אני בקשר עם הרבה אנשים שמתחילים את דרכם בתחום הנפש ורואה איך נראים הדברים מכיוונם. זה מקסים, בעיניי. מקווה שלנו, המטופלים, יש ניסיון בשיחות וגם למדנו כמה דברים. ולכן, אוסיף גם כמה ממילותיי ומחשבותיי. דניאל יקר, אתה משתף אותנו בדבר מאד חשוב, מאד מאד חשוב, בעיניי. דבר עם המקצוען שלך בדיוק על מה שתיארת בהודעתך אלינו. ואולי בעיקר את תחושת חוסר הסיפוק אותה הזכרת. אולי גם שהתעצבנת עליו קצת. אולי כדאי לך לחשוב גם מה היו הציפיות שלך ממנו? האם היית מתוסכל? אולי תדברו על הקושי לקבל חלקיות, שקיים אצל כולנו. זה חלק מהתהליך שאתה אמור לעבור בצמיחה שלך להיות איש מקצוע. צפוייה לך צמיחה נוספת בחווייה מול מטופלים עתידיים והשנים, השנים, אם מתמידים בהן, נותנות המון. הדרך הדרגתית. היא לאו דווקא חלקה, על פי רוב, ממש לא. אנחנו לא קופצים בבת אחת מנקודה לנקודה כך פתאום, אנחנו גם לא יודעים לאיזו נקודה נגיע, ולאו דווקא נגיע לפסגה. אגב, אני חושבת שמי שהגיע כל כך גבוה, עשה זאת גם תוך חיבור לחלקים הצנועים בנפש שלו. מניחה שאני חופרת לך דברים שאתה יודע, ובכל אופן, הלימוד של כל אלו תוך כניסה לשכבות העמוקות יותר מצריך שנים. אכן חושבת שלשנים ולניסיון יש יתרון ויש במה לקנא וגם לקנא זה בסדר. אפשר גם לקנא מהכיוון השני - אתה עדיין צעיר והרבה ענפים ואפשרויות פתוחות לפנייך :-) המון בהצלחה, נראה שזכית וזה מעורר בי חיוך, תודה לך שכתבת, עורר בי הרהורים נוסטלגיים. בשורה תחתונה - לחזור ולדבר על זה. העתק הדבק את מה שרשמת כאן. נסה, אולי, למצוא מילים מדויקות שיתארו את מה שקראת לו 'רעש'. קנאה נראית לי מילת מפתח, בין השאר. גם נושאי צניעות/יוהרה. אולי כדאי לנסות לאתר היכן שוכנות חרדותך, בפרט סביב הנושא שהזכרת. השאלה שלך, אגב, היא מאד טבעית, מאד התחברתי אליה, והיא לא קצת אחרת :-) סוריקטה

שלום דניאל, אתה יודע להבהיר לעצמך מדוע הגעת דווקא אליו? אולי הקנאה היא אחד הנושאים הרלוונטיים בחייך שעליהם צריך לעבוד? לא ברור לי ממה אינך מסופק (אני משער שהיתה לך ציפיה שלא מולאה) ומה בדיוק ציפית שהמטפל יעשה כשפתחת את הנושא מולו... אשמח אם תרחיב. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית