שכנה שמרגישה שאני נטל עלייה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/11/2019 | 01:54 | מאת: קרמל 04

שלום, אני חולה מבחינה פיזית ואני לא מתפקדת כל כך רגיל כמו כולם פיזית, אני אני מבקשת לפעמים משכנה שלי שעובדת בסופר כל מיני טובות ביניהם להביא לי משהו מהסופר ומשלמת לה העברה בנקאית כל כל מוצר, הגזמתי קצת? היא אומרת שאני נטל עלייה והיא אומרת שנמאס לה שאני תלויה בה לא נעים לי ממנה עכשיו, איך להתמודד עם האי הנעימות?

24/11/2019 | 12:34 | מאת: סנופקין.

היי קרמל, ראשית אני מצטערת לשמוע על מצבך הפיזי. שנית רוצה להגיד לך שמעריכה אותך על כך שאת מנסה להיעזר בשכנים. טוב שהשכנה יכולה להיות כנה איתך ולהגיד איך היא מרגישה ביחס לכך. אני לא יודעת מה הקשר ומערכת היחסים בניכן. אם אתם בקשר שאפשר לפתוח ולדבר הייתי מציעה לך לעשות את זה ולבדוק איתה מה גורם אצלה לתחושת התלות והנטל. אולי אם תסכמו יום קבוע שבו את מעבירה לה רשימת מצרכים ואולי גם תציעי לשלם לה "טיפ" על הזמן שהיא משקיעה, כמו שאת משלמת על משלוח, תהיה לה יותר נכונות לעזור. לפעמים כשכל הזמן מבקשים משהו, גם אם זה טובה קטנה ועל הדרך, זה יכול ליצור הרגשה לא נעימה. תנסי לבדוק איתה. בד"כ כשמדברים ושמים את הדברים על השולחן, יש הבנה, ואי הנעימות חולפת. באופן אישי אם אני הייתי שכנה שלך הייתי שמחה מאד לעזור לך. מקווה שיסתדר לכן. בהצלחה!

24/11/2019 | 12:59 | מאת: סוריקטה

הי קרמל, ייתכן שהשכנה מרגישה שזה יותר מידי בשבילה, היא גם הייתה כנה איתך. אם יש לך אינטרנט וחשבון בנק וכרטיס אשראי - אולי בחלק מהמקרים תוכלי להזמין משלוחים, למשל. אפשר גם לחלק את המטלות בין מספר דמויות שיסייעו. יש מישהו מהמשפחה שנמצא בקשר איתך? חברים? אולי אפשר להיעזר גם בשירותים (החלקיים מאד אמנם) של ביטוח לאומי. מציעה - תוכלי לומר לה שתנסי להסתייע בגורמים שונים. סוריקטה

שלום קרמל, נראה לי שהדרך הטובה היא להודות לה על ההתגייסות ומה שעשתה עד כה, להתנצל על כך שחשה שזה נטל ולהבטיח שתשתדלי להיעזר בה רק כשממש אין ברירה (אם היא כמובן מסכימה). ומצטרף להערכה הן על הכנות שלך והן על זו של שכנתך. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית