חופש...חופשה ...חרדת נטישה ואני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/09/2019 | 11:26 | מאת: אביב 22

הי לכולם ... טוב כתבתי מגילה ארוכה למטה בלי מילה עלי ...אז כמו שכתבתי לפני שנעלמתי מכאן יצאתי משגרה ... אצל אחרים זה חופש וחופשה וכאלה מבחינתי זאת יציאה משגרה כולל כל האלמנטים הטובים והמורכבים שיש בזה ... הפעם זה היה ארוך מהרגיל , זמן ארוך של לבד וזוגיות ויחד ...הייתי שם כולי , ללא ניתוקים ללא בריחות ...משתדלת להיות מחוברת לגוף (לרגע בא לי לכתוב גופה ..ותחושה גדולה של בחילה עולה בי - זה נכתב יותר עבורי ) אבל היה שם הרבה חיבור לגוף ואינטימיות ומגע ...וגם הרבה אחרי שכבר חזרתי לשגרה אני משלמת את המחיר ...הפרעת האכילה מרימה ראש הכי שאפשר , הנפש צורחת מכאב והגוףףף אין סנטימטר שלא כואב.. אבל עשיתי את זה כמו גדולה , ללא תמיכות בלי לברוח לכאן משירותים או כאלה ...פשוט כאן ועכשיו ...כן זה השג לא פשוט יחד עם זאת המראה , רק התחזקה בהבנה שתמיד תמיד תמיד תמיד אהייה כרותת רגלים כי מישהו בעבר ראה בי בובה ...ועצוב לי , האמת שמאוד עצובה הבור הזה פשוט כל כך עמוק ....צמיחה טראומטית אני שונאת את המושג הזה ...כאילו הצמיחה מבטלת את ההרס שנעשה את העוול את הרוע ... הכל יחד יצר התנגדויות לטיפול ובכלל ...והיה קצת שמח , חוזרת קצת לעצמי ...אז לא נאלמתי ולא נעלמתי ואני כאן ... אוהבת אותכם . ונעבור גם את החגים כמו כל שנה חג שמח..... אביב

23/09/2019 | 05:46 | מאת: סוריקטה

הי אביב, רווח לי גם שכתבת על עצמך ובנפרד. רשמת 'כאילו הצמיחה מבטלת את ההרס והעוול" ומכאן התעוררו בי מחשבות. מקווה שההמשך יהיה קשור - את יודעת - מישהי אצלנו בשכנות פעילה בקבוצות של שורדות. היא כתבה על סוג של עזרה שהן מציעות וניסיתי להסביר לה כמה זה מורכב, בדיוק מבחינה זו, בדיוק בגלל הגלעד שאנחנו רוצות להשאיר. שלא יימחק. הפגיעה העצמית שיכולה לבוא בצמידות, אולי בגלל ה'אני מאשים' הצודק שלנו. מאחר שהבחורה לא באה מהעולם הזה (בהסתברות גבוהה) היא לא הבינה אותי. קיוויתי שיבינו דרך התגובה שלי שגם אני שורדת, כי מי היה יכולה לומר מילים כאלה. זה לא קרה. אולי רק שורדות מזהות שורדות. בינתיים, סוריקטה

23/09/2019 | 07:09 | מאת: מכל

אביב, את אמיצה!

23/09/2019 | 17:13 | מאת: חטוליתוש

היי אביב תהליך קשה וארוך אין ספק על כל העלויות שבו.. אבל צלחת את הכל ועל זה כל הכבוד לך !!! מצטערת שאין הרבה מילים אבל יש המון אהבה חטולית

הי אביב, אני מלא הערכה. אודי

02/10/2019 | 12:03 | מאת: אביב 22

את יודעת זה עצוב הבורות הזאת של מי שעוסק בזה .... וכמה הכואב הצורך להראות והקושי להראות ....אולי כשתהייה יותר מודעות יהיה יותר קל ... חיבוק אביב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית