מינון קלונקס 0.5 במשך שבוע וחצי טיול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/09/2019 | 22:04 | מאת: NOT_FOUND

שלום, בן 45 סובל מחרדה בטיסות, ומקפיד לקחת 2 כדורים 0.5 אשר מקלים עלי מאוד לפני ובמהלך הטיסה. מתכנן טיול בחו"ל משולב עם רכבלים להרי האלפים (הגבוהים...) ורק המחשבה ולראות סרטונים - וכבר מרגיש לי לא בטוח ומלחיץ. השאלה אם אוכל במשך כשבוע וחצי לקחת בכל בוקר 2 כדורים של 0.5 בכדי להרגיש רגוע ולנטרל את הפחד המשתק כל כך. שוב, בטיסות זה עובד (אמנם במטוס סגור וכמובן מנמנם במהלך הטיסה). השאלה אם בעזרת הכדורים אוכל "להתגבר" למשך כ-15 דקות, בשלב עליה ואח"כ ירידה ברכבל שקוף שרואים בו את הנוף (מדובר על גבהים של 2000מטר ויותר). אני כל כך רוצה שהמשפחה תהנה ולא תפסיד את הנופים בגללי, ומצד שני שלא אהיה בהתקף חרדה שיהרוס לכולם את הטיול. תודה.

שלום לך, לא זה המקום להתייעצות לגבי תרופות, כי איני רופא אלא פסיכולוג. בכל מקרה - ממליץ לך לטפל בחרדה באמצעות היפנוזה, ברגע שמתפנה לכך. טוב יותר מתרופות ויעיל למגוון התמודדויות... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית