תהליך מאיר עם רופא נשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/06/2019 | 09:31 | מאת: NOT_FOUND

בת 36, מגיעה מרקע קצת מורכב ואני אחרי לא מעט התמודדויות לא שגרתיות לטוב ולרע. נשואה כשנתיים ועם גירושים שצפויים להסתיים בעתיד הקרוב מאוד. אחרי שכל חיי הכרתי המון אנשים, גם בחו"ל והיו לי קשרים מעניינים מכל מיני סוגים וגם לא מעט בדידות, לאחרונה הגעתי לרופא נשים פרטי כדי לקבל תשובות חד משמעיות לגבי מצב רפואי בו הייתי נמצאת ובקופה לא הצלחתי לקבל מהרופא הנכון תמונה ברורה. אצל הרופא הפרטי השירות והטיפול היה נגיש, יעיל ואנושי מאוד, שזה לא מובן מאליו בעולם הרפואה. בנוסף, הרופא היה רגיש להתמודדויות הכרוכות במצב בו הייתי וגם במשך הטיפול. הוא הצליח להבין אותי ודברים אינבידואליים אצלי בלי שאמרתי שום דבר על חלק מהם, בעצם רוב היחס היה כלפי הדברים שלא נאמרו. הוא אפילו עשה דברים קצת פחות אתיים כדי לוודא שאקבל טיפול זריז יותר וקל יותר בשבילי לעבור את התהליך הרפואי הנחוץ. בעצם נחשפתי פה למציאות שהיתה חסרה לי בחיים כבר המון שנים של אדם שאנחנו בשיתוף פעולה שעם דיבור ובלי דיבור נוצר תקשורת יעילה. קצת לא נוח לי עם ההערכה הענקית שנוצר אצלי ביחס לרופא. כמובן שלגיטימי ביותר לאהוב כל אדם ובמיוחד אדם כל כך תורם ומעניק. וכמובן ששיתוף הפעולה הציל אותי וזה ראוי לתשומת הלב המיוחדת ליכולות שלו. ובכל זאת אני עדיין רשמית נשואה וזה איש מקצוע שבגלל האתיקה כנראה מנוע בכלל ליצור קשר אישי, אם כי אם היה רוצה אז היה בטח עושה את זה. אני מבינה שהרבה נשים אוהבות את הרופא נשים שלהן אם הוא אדם נעים ומכבד. לי זה תופעה אחרת, היו לי די הרבה בני זוג כאלה ואחרים לפני שהתחתנתי ואני לא אדם של סטוצים ופשרה על אתיקה מקצועית. ובכל זאת אני נוטה לרצות להבין מי האדם שבכזאת קלות וזריזות השלים לי המון חסכים אנושיים מהותיים כל כך, הרי אלה דברים שאני באמת צריכה. צריכה דם כזה בחיים האישיים וזה קצת תסביך כי היחיד שהצליח לעשות את זה עד היום אוטוטו לא יהיה כי מבחינה רפואית זה יסתיים.

שלום לך, זה די מובן: אדם רגיש, שהקשיב, הבין, התגייס ועזר לך - מזמין יחס אוהב. אין טבעי מזהזהי אילו פונקציות פעלו כאן, וחפשי אותן אצל בני הזוג הפוטנציאליים שלך. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית