ציפרקלס/ הסטו שאלה לגבי זה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/06/2019 | 15:32 | מאת: NOT_FOUND

שלום, המטפל הזוגי שלנו (פסיכולוג), המליץ לי להתחיל לקחת לתקופה ניסיון של 3 חודשים, כדורים שלטענתו יכולים לעזור לי כי אני סובל מסוג של חרדה. אם אני זוכר את המינוח המקצועי, יש חומר שמופרש אצל בני אדם (סרטנין) שלפעמים מופרש יותר מדי או פחות ואז בעצם גורם לחרדה. והכדורים למעשה בעצם מאזנים את זה. לטענתו הכדורים יכולים לעזור או שלא, אבל רק אחרי כ- 3 חודשים אפשר לדעת אם הם משפיעים על אדם ספיציפי. השאלה שלי האם זה נכון מה שהפסיכולוג אומר? הכוונה האם אדם שהאיזון של הסרטנין אצלו תקין הכדור למעשה לא ישפיע עליו או שזה לא משנה, לכדור עדיין תהיה השפעה והוא יעשה משהו לאותו אדם שנוטל את הכדורים למרות שאיזון הסרטנין אצלו תקין לחלוטין? מקווה שהסברתי את עצמי נכון, תודה לעונים.

שלום לך, בגדול - כן. ציפרלקס זו תרופה שאכן מגבירה את כמות הסרוטונין הזמין במוח (לא אכנס למנגנון המדוייק, לא רלוונטי...) וההשפעה מתחילה בערך לאחר חודש של נטילה סדירה. כמו כל תרופה - לא כולם מגיבים. בכל מקרה, כל ההנחיות וההתוויות צריכות להינתן על ידי הרופא שלך, אליו המטפל מפנה לצורך קבלת המרשם. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית