המטפל שלי התאהב בי. אני מרוסקת מזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2019 | 23:32 | מאת: Lin

שלום אני בחורה צעירה בת 28 אם לשלושה ילדים. יש לי שני תארים ואני בחורה די מוצלחת במובן המקצועי בחיי. עברתי בילדותי מסכת חיים חא פשוטה. התחתנתי בגיל צעיר והרגשתי שעם הזמן החיים מתקדמים לי מהר משחשבתי. לסיפור שלי נכנס מטפל זוגי מכובד מאד. שקיבלנו המלצות רבות עליו. מתחילה הייתי זו שיותר מעורבת בתהליך הטיפולי. הטיפול היה בתשלום ועם הזמן המטפל נכנס לחיינו ופסק מלקבל תשלום. מכיוון שהיה מודע למצב הכלכלי הגרוע באותה תקופה. וראה בי כפרוייקט. נבנתה מערכת יחסים מאד אינטנסיבית ופתוחה. מאד שקופה עם הרבה אמון ורגש. אחת הבעיות שבגללן פניתי למטפל. זה כי יש לי בעיה שאני רוצה שכולם כל מי שסביבי יאהב אותי. היה לי קושי בקבלת ביקורת .. וסמכות. והרגשתי שכל גבר שאני באינטראקציה איתו אהיה עבורו מקור ריגשי. הייתה לי הצלחה גדולה בעניין. כל הגברים סביבי תמיד יתאהבו בי בסופו של דבר. אני אדם מאד כריזמתי עם יופי וחושניות. אני יודעת שאני משדרת מיניות על פני השטח שמחת חיים ופתיחות. והרגשתי רצון להתנתק מהמקום הזה בחיי. ולהיות יותר מתונה ומווסתת רגשית. הן כלפי פנים והן כלפי חוץ. המטפל שלי ידע הכל עליי.הכל!!! על חדר המיטות שלי. על התיסכולים שלי. ופתאום החלה להיווצר מערכת יחסים אינטימית. זה החל בקנייה של דברים מצידו.. מילות אהבה. על מנת לתרץ את מילות האהבה טען שהוא כמו אב בשבילי. הוא היה מודע למקום הזה של חיסרון באב. הוא היה ממלא אותי בכל מה שכביכול היה חסר לי. אבל אני חדת אבחנה ידעתי וזיהיתי... שקורה משהו שהוא לא בסדר. עד שיום אחד קראתי לצרה בשמה בפניו. אמרתי לו אתה מאוהב בי! והוא אישר זאת. יום אחד הוא בא אליי ונתתי לו יד.. לאחר מכן הנשיקה... ובאותו רגע של נשיקה חרב עליי עולמי. הרגשתי שהאמון בבני אדם אדם ובגברים לא קיים אצלי יותר. שיתפתי את בעלי וביחד בנינו תכנית איך לסיים את הקשר איתו בצורה שלא תסכן אותי. מדובר באישיות מוכרת מאד. שחלילה אם יוודע הדבר אני עלולה להנזק. ידעתי שאם אשרוף אותו הוא עלול להוציא אותי משוגעת ומדומיינת .. כי הרי אני המטופלת והוא המטפל. לכן העצמתי אותו בשיחת הפרידה ואמרתי לו שעבורו אני עושה זאת. כי הוא במקום מדהים וכל הבניין שבנה עלול להתפורר בגלל פנטזיה. כמובן שהוא לא הסכים איתי וטען שאני לא יכולה בלעדיו. והוא לא יכול בלעדיי ושמעולם אישה לא אהבה ועניקה לו חום כמוני. התחושה שלי הייתה. את אישה מסוכנת תראי את מי הצלחת להפיל האשמה היא עליי ואני לא מצליחה להתנתק מהמקום הזה.. ביקשתי ממנו שיתנתק לא יתקשר ולא ינסה ליצור קשר בשום צורה. הןא אמר שיכבד אבל יודע שאחזור אליו. טיפול של 5 שנים הפך עבורי לחור שחור. איני יודעת במבט לאחור מה היה טיפולי מה לא. מה היה אינטרס ומה לא.. בעלי לא מוכן יותר שאלך למטפלים גברים עקב הסיבה הזו. הוא אמר לי שאני אישה מפתה מאד וכל אחד יפול. המשפט הזה שלו לא הוסיף לערך האמון בחיי. ועוד יותר גרע באמונה בעצמי ובאישיות שלי.. שמשהו באמת יכול להשתנות אצלי.. מה אני איזו אלת מין ואהבה שכוחם מתאהבים בה? כמובן שלא!! אז מה זן הצרה הזו? אשמח שתשקף לי את מה שקרה פה. אשמח שתתן לי עוגן של אמינות ואמונה בקשרים עתידיים. אני מרוסקת נפשית מהאירוע הזה. חשה טראומה פנימית וסוג של אובדן... של אדם שהיה יקר לי והיה הכל.. ופתאום כלום ואיננו. תודה לך רוזלין.

09/01/2019 | 13:48 | מאת: ינשוף

לין יקרה עצוב לי לקרוא אותך תפקיד של מטפל/ת להיות אמין ולשמור על גבולות - לא משנה כמה שאת "מפתה" אותו, תפקידו לעמיד גבול!!!!! זה מכעיס אותי מאוד מה שהוא עשה לך ואת ממש לא אשמה, אבל ממש!!! מטפל מקצועי היה עובד איתך לעזור לך להבין את ההתנהגויות שלך ויחד עם זה לשמור גבול.... אני נפגעתי בעצמי מינית בטיפול וכל השנים האשמתי את עצמי שזה היה בגלל שבקשתי את זה עד שהבנתי שזה אחריאות של המטפל .. מגיע לך טיפול עם מטפל או מטפלת נאמנים.. אל תוותרי על עצמך... יש מטפלים טובים שאפשר לסמוך עלייהם...

שלום רוזלין, זה נשמע ממש לא תקין ולא מקצועי. הייתי מציע להגיש תלונה במשרד הבריאות (אם מדובר במטפל מאחד המקצועות המוכרים). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית