התייעצות בנוגע לבן זוג שמטופל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/12/2018 | 11:26 | מאת: coror

היי, ברצוני להתייעץ בנוגע לבן הזוג שלי. בן הזוג שלי מטופל כבר מספר חודשים אצל פסיכולוגית קלינית/היפנוזה, הוא לא משתף אותי כל כך, אבל תמיד היו לו בעיות נפשיות שקשורות לעבר שלו בבית המשפחה שלו. לאורך הזמן בן הזוג שלי נסגר בפני ולא מדבר איתי ולא משתף, אני אפילו מרגישה שהוא נשאב לתוך הטיפול ונהיה בו תלותי מאוד, הוא כל היום מתכתב עם המטפלת שלו, גם בימים שהוא לא הולך הוא פשוט כל היום עסוק בזה. אני מרגישה שהוא נעלם לי ואני הופכת להיות לא רלוונטית עבורו, אפילו בדברים יום יומיים הוא כמעט ולא מדבר או מתייעץ איתי, לפעמים הוא חוזר נסער ומבולבל מהטיפולים (כמובן שהוא לא אומר כלום). ההרגשה שלי שהטיפול הופך להיות אובססיבי, ולצערי אני לא מרגישה שיש כל התקדמות עם מצבו. אשמח לקבל ייעוץ כיצד לנהוג ? האם לדבר איתו (ניסיתי בעבר והוא התחמק באלגנטיות כאילו זה דברים פרטיים) , האם לבקש מימנו להפסיק את הטיפול ? האם לדבר עם המטפלת שלו ? מה לעשות, אשמח לכל עזרה. האם זה נורמלי שמטופל נקשר או אובססיבי בייחס למטפלת שלו (אני קצת מקנאה). מה עושים ? תודה. אשמח להתייחסות גם ממטפלים וגם ממטופלים. שוב תודה. קורין

23/12/2018 | 14:53 | מאת: חטוליתוש

היי קורין הבן זוג שלך מגיב בדיוק כמו כל מטופל... מאוד נורמלי והגיוני כל ההתנהלות שלו לא ממלץ בכלל להגיד לו להפסיק את הטיפול גם אין שום צורך לדבר עם המטפל שלו..ובכלל להתערב לו בטיפול מן הסתם שבטיפול עולים תכנים קשים מבחינתו ואינו יכול / רוצה לשתף בהם אף אחד מלמד המטפל שלו..וכן בהחלט שנוצר מצב של תלולת במטפל מעצם זה שהוא היחיד שיודע על מה החבר שלך מדבר... אם הוא בוחר לא לשתף אותך ...מכל סיבה שהיא...מעבר למה שקשה לו...אל תלחצי ..לא יעזור.... אולי תמנפי את הקנאה לתמיכה והבנה שבשתיקה... יהיה יותר קל לשניכם.... חטולית

שלום קורין, זה כנראה חלק מהטיפול. תני לזה את הזמן + תמיכה רגישה וקשובה. בדרך כלל הדברים מתאזנים. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית