איך מתמודדים עם חמות לא קלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/10/2018 | 13:57 | מאת: NOT_FOUND

היי אני נשואה כבר שנתיים למישהו ממשפחה מרובת ילדים האמא אובססיבית לכסף בצורה שלא תאמן, היא נותנת על מנת שיהיו חייבים לה וכל הזמן מזכירה מה נתנה וכמה בצורה מגעילה. כאשר אנו לא מוענינים לקבל משהו מסוים היא דוחפת, במידה ואנו מנסים להתרחק בצורה יפה מגיעות האשמות קללות וכו'... ניסינו בהתחלה לקפוץ לביקורים יותר לשוחח יותר ולהיות בקשר... עד שהגיע הפיצוץ. ניסינו להתרחק ופחות להיות בקשר באו שיחות שנגמרו בצעקות על כך שלא אכפת לנו ממנה... עכשיו מדובר במשפחה אם לא מעט ילדים כמעט כולם לא בקשר רציף כמעט כולם מנותקים, בעקבות כמה שיחות פחות נעימות והתנהגות נוראית לבעלי ולי, אני רוצה להתרחחק מאודד אבל לא יודעת איך ומה יהיה בצורה בריאה שאנחנו לא ניפגע ולא הילדים, בנוסף איך שומרים שזה לא יפגע בזוגיות שלנו (כמעט כל הילדים שם בבעיות זוגיות קשה בגללה) אודה לעזרתך...

10/10/2018 | 23:57 | מאת: חטוליתוש

היי שלום לך... סיטואציות לא פשוטות בכלל לא יודעת אייך דברים מתנהלים במשפחות מרובות ילדים....ולפי מה שאמרת גם אצל שאר האחים המצב ממש לא..... את מתארת את חמותך כאשה קשה ואני מאמינה לך.... זו אומנם חמותך...מה היית עושה לו אימך היתה עושה לך את זה....ואני שואלת לא ממקום של חמה כי אמי שלי ובעלה היו מתנהגים כך אלינו במשך שנים..ול י יש רק אח אחד ..גם לבעלי היה אח אחד פשוט החלטנו בעלי ואני להתרחק מהם לגמרי בלי להתחשב במה שהם יגידו או יעשו.... וזה באמת הצליח...למעלה מחודש ימים לא היינו איתם בקשר בכלל... אחרי חודש התחלנו לתקשר טלפונית...והודענו שאם אנחנו באים ותהיה תלונה הכי קטנה אנחנו הולכים עם הילדים הביתה וששוב יהיה נתק.... בסוף זה הסתדר ..הם הבינו שאנחנו לא ניתן להם לסחוט אותנו ריגשית וזה הלך והתמעט עם הזמן... אם מתאים לכם לנסות...אם המצב... שיהיה בהצלחה חטולית

שלום לך, בדומה למה שכתבה חטולית, נראה לי שהדרך צריכה להיות הדגשת הנפרדות שלכם כתא משפחתי נפרד, ואי הסכמה ליחס מזלזל או פוגעני. אם הדבר לא יתקיים - תתפסו מרחק שיאפשר לכם לנשום אוויר, עד שיימצא האיזון הנכון בין קירבה ובין מרחק. אודי

12/10/2018 | 12:17 | מאת: חטוליתוש

דבר נוסף שרציתי לומר לך.... אתם חייבים אך ורק לעצמכם ולא לשאר המשפחה תדאגו לתא המשפחתי שלכם שיהיה כמו שאתם הייתם רוצים שיהיה... הזוגיות שלכם חשובה יותר גם לכם...לילדים ולחיים שלכם חטולית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית