איך להתנהג עם פגיעות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2018 | 21:18 | מאת: NOT_FOUND

היי, יש לי חברה לשעבר שהתייחסה אלי מאוד לא יפה, פגעה בי וצחקה על המוצא שלי בלי סוף. אמרתי לה יום אחד בשיחה שאני לא רוצה איתה קשרים יותר ובאמת כבר שנה בערך שאין שום קשר בינינו.. הבעיה שהיא באה פעם בתקופה בטענה שהיא מתגעגעת אלי וכשאני מסבירה לה כמה היא פגיה בי וכמה האמנתי שאני נחותה בגלל המוצא שלי וכל זה בגללה, היא אומרת שאני אשמה כי אני לא צריכה להיפגע וזו זכותה וזכותם של כולם לפגוע בי ואסור לי להיפגע. אני נשברת כל פעם מחדש מהחוסר רגישות הזאת, מה אפשר לעשות?

03/10/2018 | 13:31 | מאת: חטוליתוש

למען האמת.... לא נראה לי שאת מפסידה משהו בכלל אם את לא בקשר איתה אין לאף אחד.... ב ע ו ל ם....זכות לפגוע בך או להעליב אותך בשום נושא שבעולם והיא..במחילה...סתם טיפשה בכל מה שאמרה לך לא יודעת מה המוצא שלך וגם בכלל לא מענין חשוב שאת תחיי עם עצמך בלי רגשות אשמה על המוצא שלך.. לטובתך האישית..... נתקי איתה מגע מידי..... היא לא מקהלת אותך כמו שאת את לא זקוקה לה....!!!!! חטולית

04/10/2018 | 09:46 | מאת: סוריקטה

הי, חטולית כתבה יפה ואוסיף - בהנחה שאת מעויינת בהפסקת קשר - תוכלי לומר שתישארו חלוקות ואינך מתכוונת להיכנס לויכוח (ובאמת אל תמשיכי להתווכח). במקביל, תוכלי לנסות לבדוק האם משהו בך מושך לכיוון קשר מהסוג הזה, אולי משחזר משהו מהילדות. בעקרון, השינוי העיקרי אמור להתחולל בך בתוכך. בהנחה שמטרתך להשתנות. את האחרים, בדרך כלל, לא ניתן לשנות. עם זאת, גיליתי לחווייתי שכאשר אני שונה, בחלק מהסביבה שלי כן חל שינוי. גם בכמה דמויות מהעבר (שמראות מולי צדדים אחרים, וכך גם אני רואה אותן) וגם בדמויות חדשות שנכנסו לעולם שלי. אבל, כן, יש דמויות נוקשות שחבל על הזמן. סוריקטה

שלום לך, אציע זווית שונה מעט: נסי למחול לה. לסלוח על הפגיעה. יש בזה משהו מעצים ומחזק עבורך. ובלי קשר - החליטי האם מתאים לך הקשר עם אותה חברה או שלא. זו זכותך המלאה שלא להיות עם מי שלא עושה לך טוב. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית