ברכת שנה טובה למטפל האם ככ חריגה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2018 | 22:19 | מאת: רונית כ.

כתבתי שנה טובה למטפל באמצעות מייל. הוא לא כתב לי תשובה בכלל ובטיפול הבא אמר שעצם שליחת הברכה היא דבר חריג. לא קיבל מאף מטופל ברכת שנה טובה אלא אם כן ברכה כללית קבוצתית. וממילא לא קיבל מתנה. גם מתנה שקניתי צנועה (ספר) העדיף לא לקבל. אציין שבעבר (בסשן הראשון של הטיפול) קניתי לו מתנות והתכתבנו בסמסים ומיילים. כעת מקפידים לא לעשות זאת על מנת שלא אפתח תלות ואובססיה. אבל בכ"ז נראה לי אלמנטרי לשלוח ברכת שנה טובה גם אם לא מתנה. האם באמת ההתנהגות שלי ככ חריגה?

03/10/2018 | 13:43 | מאת: חטוליתוש

גם אם ההתנהגות שלך לא היתה חריגה...מעצם הדברים שהתנהלו קודם לכן הוא מציב לך גבולות ומסביר לך...כדי שלא תפתחי תלות.... זה רק לטובתך .... לא קרה שום דבר רע.... נסי לא להפגע..רק לטובתך חטולית

03/10/2018 | 19:47 | מאת: רונית כ.

שואלת בשביל לדעת אם באמת לא נהוג לשלוח ברכת שנה טובה. כי אמר לי שהייתי היחידה שעשתה זאת...

04/10/2018 | 08:59 | מאת: שירי1

היי רונית, בטיפול הנוכחי, לא ראיתי לנכון לשלוח למטפל ברכה אישית לרגל החג. איחלתי לו שנה טובה בפגישה עצמה. אבל למטפל קודם, שהקשר עימו היה קרוב יותר, כן קניתי מתנה לחג. והוא גם לקח אותה. זה מאוד תלוי בקשר שנוצר. ויכול מאוד להיות שהמטפל שלך מנסה לשמור עליך ולא רוצה שתפתחי תלות מוגזמת... לפי מה שאת מתארת הוא מנסה לשמור על גבולות הטיפול לטובת הצלחת הטיפול. כך שזה בהחלט לטובתך.

04/10/2018 | 09:51 | מאת: סוריקטה

הי רונית, חסרים לי פרטים בתמונה - באיזו מסגרת את מטופלת, כמה זמן, מה טיב הקשר, מדוע לא נאמרה ברכה פנים מול פנים, מה הכוונה במסגרת קבוצתית? סוריקטה

שלום רונית, אני מניח שזה תלוי בהקשר. ממה שמצטייר המטפל נוהג להקפיד הקפדה יתרה על הגבולות וייתכן שזו הסיבה שהיית היחידה שכתבה לו... (ולא שמדובר באסון, כן?). כתבת שאת הרציונל את מבינה, אז משער שהדבר ברור לך ומקובל. בעיני, אגב, זו מחווה יפה ולא בעייתית. אבל יש גישות שונות משלי,לגיטימיות ביותר. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית