אדם שעבר אירוע מוחי האם ניתן לטפל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/09/2018 | 19:56 | מאת: עזרה לאדם במצוקה

התבקשתי מאדם כבן 67 שעבר לפני כארבע שנים אירוע מוחי וכרגע נמצא בבית אבות סיעודי ,הוא ביקש שאברר האם ניתן לטפל באפנונה על מנת שהיד המשותקת והרגל יחזרו לתפקד

שלום לך, אני משער שהתכוונת לשאול על היפנוזה. אפשר לסייע בתהליך השיקום. צריך לקחת בחשבון שארוע מוחי ממית תאים שלא מקבלים אספקת חמצן. תאים אלו לא מתחדשים, אלא יש 'לעקוף' אותם בבניית רשת חדשה או לעודד את הפלסטיות המוחית. בכל מקרה - זה תלוי מאוד בהיקף הפגיעה ובמומחיות של איש המקצוע שצריך להבין בזה היטב. ראיתי פרסומי עבודות מחקר שדווחו על תוצאות חיוביות, אבל אני מציע להיות עם ציפיות ריאליות ולעשות זאת כחלק מתהליך השיקום. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית