היפנוזה לאחר טיפול פסיכודינמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/09/2018 | 22:21 | מאת: מירן32

שלום אודי, המטפלת שלי הציעה שנעבור לטיפול בהיפנוזה מאחר והיא חושבת שהמשך טיפול בשיחות רגילות פחות יעיל עכשיו .הבנו בפגישות שיש משהו מילדות שמפריע עד להיום והיא חושבת שהיפנוזה יכולה לעזור לעשות סוג של תיקון . אני מרגישה שדי באותו מעגל ולא מצליחה להשתחרר שנים לא סגורה אם זה בגלל הטראומות ילדות או שזה אופי שכזה . המטפלת חושבת שזה שילוב של שניהם. אז היפנוזה זה משהו שאני מפחדת לעשות כי זה לתת את השליטה למישהו אחר ,מפחדת מהצפות רגשיות שכל השדים שאני מדחיקה ישתחררו החוצה בלי שליטה ואני אשתגע.. אמנם היא מומחית בתחום ההפנוזה ועם רישיון לעסוק בזה ועושה זאת כל יום עם מטופלים ויש לה הרבה ניסיון..היא אמרה שאת הטיפול הראשון אפשר לעשות כחוויה נעימה ובהדרגה לגעת בטראומה שמודחקת כמו כן הבטיחה שהיא תדע מתי לעצור לפי איך שאגיב בזמן הטיפול. הסבירה לי איך זה עובד וברור לי יחד עם זאת נשמע לי מפחיד לעשות את זה מה דעתך אודי,האם כדאי לנסות ? יש מקרים שמטופל לא מתעורר ונתקע בסוג של טראנס ואז לא זוכרים כלום שמתעוררים? קורים מצבים כאלו? ברור לי המטפלת שלי לא תעשה משהו שיפגע אבל מאחר ויש לי בעיות אמון לא בקלות אני יכולה לשחרר ולסמוך ולתת שליטה למישהו אחר. יכול להבהיר אודי מה הסיבוכים שיכולים לקרות אם בכלל בהפנוזה והאם מנסיון שלך הפנוזה עוזרת?זה לא שאני מצפה לשינו דרמטי אבל אשמח לשמוע דעתך

שלום מירן, אם המטפלת מנוסה ובעלת רישיון להיפנוט - אין חשש. הסכנות הן כשאיש שאינו מומחה בבריאות הנפש מתעסק בכלים הללו. תבדקי באתר משרד הבריאות שיש לה רישיון (הוא אמור גם להיות במקום בולט בקליניקה) - ואם כן, את יכולה לסמוך עליה בלב שקט. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית