שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/06/2018 | 07:15 | מאת: סוריקטה

הי אודי, ואולי גם כל מי שיודע (שאלתי גם את המטפל, ונדמה לי שיש לי תשובה, ועדיין אולי מישהו כאן יוכל לסייע, מחפשת תמונה שלמה, או שסתם מקשקשת). יש לי מכשירון שמנטר שינה. אולי לא הכי מהימן אבל נותן תמונה כללית, ואני לוקחת בחשבון גם איך אני מרגישה. המכשיר, שהוא סוג של גאדג'ט - צמיד על היד, נותן תמונת שינה שמתארת שלבי שינה כגון: שינה קלה, שנת חלום, שינה עמוקה שאמורה לכלול גלי דלתא (?) ומצבי ערות. קראתי על הגרפים גם באפליקציה, כך שיש לי מושג כללי. האפליקציה מראה תוצאות ניטור גם באחוזים של כל שלב ונותנת תוצאה סופית של מספר שעות שינה ללילה. אני מתעוררת כשלושים פעמים בלילה (הרוב המכריע לא נזכר, והבנתי שזה בסדר) ובס"ה, אם ניקח את כל ההתעורריות הקטנות האלה נגיע לסכום של שעה שלמה. את הזמן הזה התוכנה מורידה ממשך של הזמן בו שהיתי במיטה (לשינה). כלומר, התוצאה הסופית של משך השינה לא כוללת את ההתעורריות האלה. בהחסרה הזאת - איני ישנה מספיק שעות. אם כוללים אותן - אני כבר די מצליחה. ההרגשה, שכן חסר, אבל לא הרבה, ואני משתדלת ככל יכולתי להשלים בסופ"ש. עד לפני כשבוע היו לי בעיות שינה מחרידות (שעתיים בלילה), וסף סוף מצאתי לי שילוב תרופתי שיסדר לי לילה וישפיע מאד עד התפקוד ביום. בעיקר חשוב לי להיות רגועה ונינוחה ולא עצבנית. אז מצבי טוב סך הכל ברגע זה, ועדיין שאלתי (באריכות...) כי רציתי לומר בוקר טוב. ובערב - נאמר לילה טוב, אבל אניח שאראה את התגובה רק מחר בבוקר :-) סוריקטה

14/06/2018 | 12:07 | מאת: ינשוף

סוריקיטה יקרה לא מבינה בגאדג'טים אבל כן מבינה בחוסר שינה ותוצאותיה. אפילו שמדי פעם ישנה קצת יותר מתעוררת מותשת. בקיצור מבינה אותך ואני כל כך שמחה שאת כאן.. ינשופים.

14/06/2018 | 13:08 | מאת: חטוליתוש

מצטערת אבל לא מבינה כלום במכשירים מנטרי שינה..... רק ממך שמעתי........ אבל שמחה שבסך הכל את מרגישה בסדר מאמינה שבדרך כזו או אחרת לכולנו חסרות שעות שינה אשמח מאוד שתמצאי את הפתרון המושלם עבורך כדי שתשני טוב בהמון אהבה חטולית

הי סוריקטה, לילה טוב, והרבה שנת REM טובה ויעילה. אודי

18/06/2018 | 06:01 | מאת: סוריקטה

הי אודי :-) דווקא ב REM אני חזקה :-) כנראה שחסר לי ה Deep (בשינה, אבל גם הגיל...) סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית