חרדות כשאבא שלי באזור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/11/2017 | 22:29 | מאת: Justanother

היי, קודם כל זה פוסט ארוך, סליחה מראש- אני אבודת עצות. אז אני אדם חרדתי באופן כללי, אבל תמיד כשאבא שלי באזור אני מרגישה לא בנוח, לפעמים אחרי שיחות איתו אני מקבלת התקפי חרדה. זה ככה מאז שאני מכירה את עצמי. הוא אדם עצבני. הוא מתעצבן על כל דבר ויכול לפעמים למלמל לעצמו בכעס, להאשים את כולם ולצעוק הוא מאד צר מחשבה ולא מסוגל להכיל מישהו שלא חושב כמוהו, אני משתדלת לא להכנס איתו לעימותים. או לא לדבר איתו בכלל אם אני יכולה לפעמים רק כשהוא נכנס לבית , כשאני שומעת את הדלת נפתחת ושומעת אותו אומר "שלום" גם אם אני בחדר יש לי כיווץ קטן בבטן האישיו שלי איתו לאחרונה זה הלימודים- למדתי משהו שנתיים, פרשתי ועכשיו אני בכיוון אחר. מאז שפרשתי (שזה כבר בפני עצמו הוריד לי את הביטחון ואני מרגישה כישלון) הוא מעיק עליי עם שיחות על לימודים "מה נסגר למה אץ לא מתחילה ללמוד" מהרגע שפרשתי! (אני רק 3 חודשים אחרי הפרישה) כשאני מנסה לענות לו ולהסביר את הכיוון הבא שלי הוא מתחיל לזלזל בי שאני לא יכולה ושאני צריכה ללכת ללמוד משהו שלא יבזבז לי את הזמן (משהו ברמה נמוכה יותר) ושלא נדבר על הפרישה כשזה היה טרי הייתי מתפללת שלא ישאלו אותי על הלימודים כשהוא באזור שלי כי אז יתחילו ההשפלות (יש לציין שהכל נעשה בטון מזלזל וכועס, ואני אוטומטית נכנסת למצב מגננה ומשתדלת לא לבכות) כשאני מנסה להסביר לו שהוא מעליב אותי ומוריד לי את הביטחון הוא עונה "אנחנו רק מדברים" "אני לא מעליב אותך אני רק אומר את האמת" נמאס לי ממנו :( הוא עוצר אותי, מוריד לי את הביטחון וזה מפריע לי בהישגים שלי גם מה עושים במצב כזה ?

שלום לך, יש דברים שונים שאת יכולה לעשות: האם את בטיפול? האם ניסית לתת מענה לסוגיית הבטחון העצמי הנמוך? החרדה? האם שקלת לצאת מהבית ולאפשר לעצמך יותר חופש? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית