התייעצות בנושא טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/09/2017 | 19:56 | מאת: אלני

שלום, רציתי להתייעץ בנושא טיפול פסיכולוגי. אני לא חיה בארץ. לפני כחודש התחלתי בחששות וספקות מרובים טיפול בעקבות משבר קטן שחויתי, עברתי כבר 4 מפגשים. לאחר המפגש השלישי נתן לי המטפל אבחנה שאני סובלת מדיכאון ברמה בנונית. אני לא כל כך מסכימה עם האבחנה שכן אני לא שוכבת במיטה כל היום, אני עובדת, עושה ספורט ומתפקדת כרגיל רק במצב רוח ירוד במקצת. היו לי כבר בעבר מצבים שהייתי במצב רוח ירוד תמיד תפקדתי כרגיל וגם עכשיו. דיברתי על כך עם הפסיכולוג והוא טוען שהוא בטוח שאני סובלת מדיכאון והוא לא מוכן למחוק את האבחנה מהתיק האישי שלי. הוא טוען שניתן להירפא מזה ושזה לא לכל החיים, ושאני יכולה לצפות לשיפור במצב תוך 3-6 חודשים. זה נכון? אני מאוד מפחדת מהשלכות המצב הזה-הוא בעצם אבחן אותי כבעלת מחלה נפשית וזה כתוב בתיק הרפואי. יש לי פגישה נוספת איתו ואני לא יודעת אם להמשיך את הטיפול, לחכות שהמצב הזה יעבור לבד או ללכת לפסיכולוג אחר לחוות דעת נוספת? אשמח מאוד לעצתך! אלני

שלום אלני, נשמע לי שמלכתחילה הגעת לטיפול מלאת חששות. את מתארת שהאבחנה באה לאחר שלושה מפגשים (שזה אומר שהמטפל בדק והמתין וראה אותך כמה פעמים לפני ש'סגר' אבחנה). אני הייתי מציע לסמוך עליו ועל נסיונו. ואני ממליץ לך שאם את עדיין לא רגועה - תעלי את חששותייך בפניו בפגישה הקרובה. נשמע לי שהוא יודע על מה הוא מדבר, אבל גם איש המקצוע הטוב ביותר יכול לטעות ולפספס. בשורה התחתונה - דברי אתו. אודי

16/09/2017 | 23:23 | מאת: אלני

תודה רבה על התשובה, דיברתי עם הפסיכולוג בפגישה האחרונה אך לא הצלחנו להגיע לעמק השווה. לכן ברשותך אני אשמח לשאול מספר שאלות נוספות: האם ניתן להתגבר על "דיכאון" לבד? (באבחנה נרשם הקוד F32.1- מה זה אומר?) האם מקובל ללכת לפסיכולוג אחר לחוות דעת נוספת או לבקש ממנו למחוק את האבחנה מהתיק הרפואי? האם יש השלכות כלשהן לעובדה שהאבחנה רשומה בתיק הרפואי? ושאלה אחרונה- כמה זמן אמורה לקחת החלמה מ"דיכאון" כזה? אני מתנצלת על כמות השאלות ומודה לך מראש! אלני

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית