מהו ההסבר הפסיכולוגי לזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2017 | 18:22 | מאת: אורית1234

שלום רב, מהו ההסבר הפסיכולוגי לזה שפוגעים בעצמנו בעזרת אותו הדבר שהכאיב לנו מלכתחילה? דוגמא:קיבלתי מכה מעמוד ברחוב,והכאבתי לעצמי שוב ושוב עם אותו העמוד בגלל המכה. ברור לי שזה עונש עצמי ,אבל למה עם אותו הדבר שכאב מלכתחילה הכאבתי לעצמי שוב? תודה זה יכול להיות כל דבר ,זוהי רק דוגמא

שלום אורית, יכולים להיות לזה כל מיני הסברים, וקצת קשה לדבר מבלי להכירך או לדעת במה מדובר. ההסבר שפרויד נתן לתופעות כאלו כבר לפני 100 שנים הוא 'כפיית חזרה', דהיינו - הכפייה לחזור שוב ושוב על ה'שריטות' שלנו. לאקאן, אנליטיקאי נאו-פרוידיאני תאר זאת במושג 'התענגות' המתאר התבוססות בסבל מבלי יכולת להפסיק זאת (כי זה לא מודע). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית