מצב מורכב ואני מתלבט מה להחליט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/07/2017 | 22:39 | מאת: נתן

אני בטיפול כבר כמה שנים עם מטפל שהצלחתי להתחבר אליו ועזר לי לעשות כמה שינויים בחיים שלי יש לי התמכרות שאני מתמודד איתה כבר שנים וזה מזיק לי , המינון הוא שמזיק, ניסיתי להפחית במינון ולא הצלחתי לתפקד ובקיצור אני לא מוצא את הפתרון בפעם האחרונה שדברתי עם המטפל הוא פשוט אמר לי להפסיק במשך שנה , חשתי שהוא בכלל לא מבין אותי , גם הרגשתי שהוא מבקר אותי והיה מאוד נחוש , וגם לא נתן לי כלים במקביל כדי להתמודד עם הסיטואציה שבה אני אפסיק לגמרי... מאז פשוט לא קבעתי איתו עוד פגישה... ואני מתלבט , מצד אחד בא לי להחליף כי אני מרגיש שאין לו איך לעזור לי בזה וגם נותן לי פקודות שאני לא מוכן נפשית לבצע (ואז מה הטעם להמשיך להיפגש כשאני לא עושה את מה שהוא אומר?) ומצד שני הוא מכיר אותי כבר כמה שנים , וספרתי לו את הסודות הכי מביכים שלא ספרתי לאף אחד ביקום , ולהתחיל דף חדש עם מישהוא אחר זה יהיה לדעתי מסובך ומורכב... מה לעשות ?

שלום נתן, אני מציע לשוחח אתו על המורכבות שתיארת ועל תחושותייך. יש דרכים להתמודד עם התמכרויות, ברובן מתבססים על שילוב בין הגברת המוטיבציה של המטופל והשגת שליטה בדחף. אם אתה מרגיש שיש בסיס טוב של אמון - שוחח אתו על מה שהרגשת בעקבות ההתערבות שלו וחפשו פתרון מותאם יותר. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית