דיכאון וחרדות דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/05/2001 | 18:17 | מאת: שאלה לדוקטור ומי שמוכן לעזור!

היי שמי שי ואני בן 26 כבר כ4 חודשים סובל מדיכאון וחרדות, הלכתי לפסיכיאטר והוא נתן לי כדורים "רמרון" ו"קסנגיס", ובמשך החודש שלקחתי את התרופה הצלחתי לצאת קצת מהבית, ממש לאן שהייתי חייב. בפגישה השניה סיפרתי לפסיכיאטר שמצבי אומנם השתפר, אני בקושי בוכה, שלפני הייתי מרחם על עצמי ובוכה מידי פעם. הפסיכיאטר נתן לי "סרוסקט" ו"סורבון" לקחת בבוקר ובערב להמשיך עם הרמרון ומידי פעם שאני לא מרגיש טוב לקחת "קסנגיס". לאחר מס ימים עם התרופות קיבלתי התקף חרדה הכי קשה שהיה לי ומאז לא יצאתי מהבית כשבוע שלם. אני מפחד מההתקף הבא כנראה. אני מאוד מתוסכל, האם החרדות יעלמו פעם? האים אני משתגע? האים אני משוגע שלוקח תרופות שישגעו אותי יותר? מה לעשות??????????????????????????????????? אני הייתי אדם מאוד חברותי, והיום אני לא רוצה לראות אף אחד.

24/05/2001 | 18:37 | מאת: בילי

היי שי קודם כל חשוב לי לציין בתור עידוד ----- שיש חיים אחרי החרדות! זה עובר! דבר שני רציתי לספר לך שגם אני סובלת מחרדות שקפצו עליי כך סתם פתאום , ואני לא מצליחה להשתחרר מהן. אבל אני יכולה להגיד לך שאחרי טיפול (אני הלכתי על הכיוון האלטרנטיבי) ואחרי דיונים רבים עם עצמי(כן,כן עם עצמי) , וכמו כן גם אחרי שלמדתי כמה שיטות הרפייה אני יכולה להגיד לך שאני מרגישה הרבה יותר טוב מבהתחלה. אם תרצה פרטים נוספים אשמח לעזור

24/05/2001 | 21:06 | מאת: שי

אני לא מעט מתכנס בעצמי ומנסה להבין למה ואיך, אבל זה לא הולך במיוחד. אשמח לקבל דרכים לשיפור מצבי. אני חייב לציין שאני בחור שלא היו לא כל בעיות בעבר, אני בעל מראה טוב מאוד ותמיד היה לי ביטחון. נכון לכרגע אני ממש מיואש.

25/05/2001 | 01:28 | מאת: ד"ר דרור גרין

שי יקר, דיכאון וחרדות עשויים לנבוע מסיבות שונות, ומן ההודעה שלך קשה להבין את מקורן. אינני פסיכיאטר, ואינני רוצה להביע את דעתי על הטיפול התרופתי. עם זאת, כדאי שתתייעץ עם אנשי מקצוע נוספים לגבי השימוש בתרופות. טיפול נפשי, על-ידי פסיכולוג או פסיכותרפיסט, עשוי לשפר את מצבך גם ללא תרופות, גם אם הוא נמשך זמן רב יותר. אינני חושב שאתה משוגע, ואני מאמין שכל אחד יכול לשפר את מצבו. בברכה, דרור גרין

25/05/2001 | 19:29 | מאת: בילי

שי- אני מקווה שאתה עוד כאן... לדעתי אתה צריך ללמוד קודם כל להרגיע את עצמך . המצב הזה מאוד מלחיץ , ומי כמוני יודעת. וככל שהתגברו החרדות כך התגבר הלחץ. וככל שהתגבר הלחץ כך התגברו החרדות. ממש כדור שלג . צריך לעצור אותו, והדרך הטובה היא ללמוד להרגע ולהרפות את עצמך. זה עזר לי להתחיל לקבל את שאר הטיפול שניתן לי. במידה שתרצה עוד פרטים אני אשמח לכתוב לך ולעזור. בילי ועוד משהו- אני לא נמצאת הרבה בפורום , אבל אני אגיע .אז אל תתייאש אם התשובה לא תגיע מהר.

25/05/2001 | 22:27 | מאת: שי

במצבי אשמח לכל אור בקצה המנהרה....

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית