דיכאון וחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/05/2001 | 22:43 | מאת: שאלה לדוקטור דחוף!!!!!!!!!!!!

שלום רב, מזה כארבע חודשים אני סובל מדיכאון וחרדות, התחלתי לפני שלושה חודשים לקחת "רמרון" ו"קסנגיס" בתקופה הזו הצלחתי לצאת קצת מהבית אבל היה לי מאוד קשה להיות במקומות הומים כגון בתי קפה וקניונים, אז פשוט הייתי יוצא קצת לעבודה וחוזר ישר הביתה. בנוסף לקחתי שיחות עם פסיכולוג (5 שיחות), לפני כשבוע התחלתי לקחת "סרוסקט" ו"סורבון" בבוקר- (אני קם יחסית מאוחר 12:00) ובלילה חצי כדור "רמרון", הפסקתי לקחת את ה"קסנגיס". אני כבר כמה ימים לא יכול לצאת מהבית וחש מתח רב, מועקה, לפעמים קשה לי לנשום, סחרחורות, והרגשה כללית רעה. מה לעשות???????????????????????????? אפשר לנצח את החרדות????????????????? אני מרגיש שנגזר עליי לחיות ככה. ביי שי

23/05/2001 | 08:56 | מאת: ד"ר דרור גרין

שי יקר, יש דרכים רבות ושונות להתמודד עם חרדה, אך אין לה תרופות פלא מהירות. לא ניתן לתת לך כאן עצה 'אינסטנט', גם משום שאתה זקוק לעזרה מקצועית לא שטחית, וגם משום שלא תיארת כאן את מצבך, את הגורמים למצב ואת הטיפול שאתה מקבל. האם קיבלת את התרופות מרופא כללי? מפסיכיאטר? האם אתה נמצא בטיפול או במעקב? חמש פגישות עם פסיכולוג דומות לשני שיעורי נהיגה. כדי ללמוד לנהוג יש לקחת מספר מינימלי של שיעורים, ולתרגל את הנהיגה עד שתהיה מוכן לצאת לדרך. טיפול נפשי הוא תהליך ארוך הדורש ממך סבלנות ושיתוף פעולה. אני מציע שתתייעץ שוב עם איש מקצוע, שינסה לאבחן את הקשיים אתם אתה מתמודד, ויציע לך דרכים להתמודדות זו. טיפול תרופתי ופסיכיאטרי מיועד למקרים קשים במיוחד, ואילו טיפול פסיכולוגי מסייע לך להתמודד לאורך זמן עם קשיים נפשיים שאין להם פתרון מיידי. במקרה שלך, הפנייה לפורום דומה מעט לשימוש בתרופות, והיא עשויה לשמש כפתרון זמני, אך לא תסלק את מקור הבעיה. כדאי שתפנה בהקדם לפסיכולוג, באופן פרטי או באמצעות קופת-חולים, ותקבל חוות דעת מקצועית שתניח את דעתך. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית