השחזורים הטראומטיים בטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/09/2016 | 19:25 | מאת: מימה

שכיח שמופיעים בצורה פתאומית מטלטלת? אני זוכרת שבאתי לטיפול פסיכולוגי כי בין היתר רציתי להיות פסיכולוגית. נהניתי לבוא לשבת ולדבר. הסיומי שעות והקטיעות האלה עוררו דברים. אבל הכי מוזר הייתה התגובה כשהתחלתי להקשר רגשית אליה. התחלתי לשנוא, להתמקח על המסגרת וכ ופתאום בין הפגישות הופיעו לי חוויות גופניות ורגשיות עזות ומטלטלות שבשיא קריאות זעקה של ממש מתוך חוסר אונים והרגשה שהחוץ צריך לבוא לקראתי לעזור לי ולא להיפך. שלא יטילו אחריות עליי. הכל קרס שם ונהיה רע וגרוע על רקע כשלים התערבויות חודרניות שהשפיעו עליי וכ. הכי יצאתי משם עם הבנה איך נתתי לאנשים בעמדת סמכות להשפיע עליי ושנאה עזה למצב עניינים שכזה בעתיד. שנאה עזה לכל מי שבאים מלמעלה ומתיימרים לפעול ולהתערב כסמכות למשהו האם ככה צריכים להתרחש השחזורים הרגשיים באופן פתאומי מטלטל בלי שום הכנה להציף ולזרוק אותך לתוך חוויות בזמן שהמטופל מזדעק כועס ולא מבין מה קורה? אודי אתם אנשי מקצוע עם אחריות משפטית לא? זה הסטינג המסויים הזה שעורר את כל הדברים - ברגע שאתם עונים 'לא יודע' אני מצטמררת לחשוב איזה חוסר אחריות זה להכניס מטופלים לתוך פרקטיקה של תנאים בלי להיות אחראיים לשום דבר ממה שמתעורר או לאופן שבו זה מתעורר לטוב או לרע. אני נשארתי עם הבולימיה אודי. שחזרו לי חוויה רהטראומטית של נטישה ועד היום אני לא מבינה עד הסוף בשביל מה בעצם ומה אני אמורה לעשות עם זה. יש עין לראות מעמדת נפרדות אבל עדיין לא נפטרתי מקשיים סימפטומטיים באכילה וכישורים ניהוליים מחפשת בנרות עזרה מועילה ותסכולי המציאות פשוט הורסים לי כל פעם מחדש. איזה בזבוז זמן...

28/09/2016 | 19:10 | מאת: מיכ

ממה יקרה! מלא הודעות ואודי הפסיק לצנזר :) למדנו להכיר, להבין ולהכיל אותך....אך באמת כבר מוגזם קצת לא? ממליצה שתקראי את כל ההודעות שלך ותנסי לענות כאילו זו מישהיא אחרת מהצד, טוב? כי פה מכילים ממש ועדיין זה לא טוב עבורך אז למה את כותבת לאודי לכלם..עוד ועוד על מטפלים ש"אתם המטפלים" הכללות וכו'? את מחפשת תשובה אצלו אם את לא מאמינה במטפלים? בפורם פסיכולוגיה??? חשבי על זה...שנה טובה ומתוקה והכי חשוב שלווה!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית