ילד בעייתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/05/2001 | 21:51 | מאת: סם

יש לי בעיה עם אחד הילדים כבר שנים הרבה. הילד בן 26 וקיבל שהיה צעיר קצת מכות לא משהו רציני כל נסיונות הפיוס כשלו כולל קנית רכב חדש לפני כשנה ואפשרות להתנהג בבית כרצונו לאחרונה נאלצתי לצעוק עליו שהוא עלול לגרום לי התמוטטות נפשית שהוא יהיה אשם בה הצעתי לו גם לעבור לגור בשכירות שאני אשלם אותה רק שתהיה הפרדת כוחות מאחר והצעקות שלו בבית על האמא והאחים מוציאות אותי מדעתי כמעט מה היה רצוי לעשות במקרה כזה

21/05/2001 | 22:03 | מאת: adi

סם שלום רב, מה הוא עושה? עובד? לומד? בכל מקרה כבר מישהוא היה קטן היית צריכה להבהיר לו שאת הבוס!!!!! משהו לבן, צר לי להגיד לך, אבל, אתה גר בבית שלא שלך ומן הראוי הוא, שתכבד את החוקים שלו. אם לא נראה לך, עדיף, באמת, שתגור לבד. עדי

21/05/2001 | 23:17 | מאת: אהובה

שלום סם . אני מאד מיצטערת להאיר את עיניך ,מתוך ניסיוני האישי , בתור ילדים הם כואבים ,ועוברים הלאה , ובתור בוגרים הם זוכרים ולא שוכחים ,ובתור בחורים ו,אנשים מבוגרים הם מחזירים ",ומיתנקמים ,".אני מתכוונת , לקצת מכות שקיבל בילדותו . אני בטוחה שאתה או בני המשפחה שכחתם את העבר והוא עבורכם חסר חשיבות כרגע . אבל בטוחני שבנך (אולי אפילו בתת מודע שלו ) לא שכח והיתנגותו מוכיחה זאת . רק אל תבין ,שאני מצדדת בהיתנהגותו של בנך ,אני בעד כיבוד אב ואם בכל מחיר , אך מה בכל זאת ... ובכן , מה ניתן לעשות ,עליך מוטלת משימה לא קלה והיא ,להביא לסולחה". כוללת וסופית ,שמתקימת בשלבים :1 אתה צריך לרחוש את אמו בכל דרך , לוקח המון זמן 2 .לגיד לו כל הזמן שכל מה שיקרה איתך או איתנו ,אני אהיה לצדך ,ודלתי תהיה פתוחה תמיד .3 לשבת בפסקי זמן אחד מול השני ולהיתעמת ולהוציא הכל ,ואתה בעיקר מקשיב ושומע טוב ,מנסה להבין ,לא מיתגונן או מאשים , לא ולא , זה קשה מאד, אני יודעת אך זה המסע שאתם צריכים לעבור. 4.שלב בקשת המחילה והסליחה ממנו .. נשמע מוזר .. 5 ההשלמה והקבלה . 6.גילוי אהבה אחד לשני . זה התסריט שאמור להיתבצע אם באמת באמת רוצים איחוד והכי חשוב לא יהיו משקעים שילוו אותו במשך כל חייו וחיכים . בהצלחה . מצטערת על ההרצעה השלמה אהובה .

22/05/2001 | 07:24 | מאת: מיטל

הוא כבר בן 26 עליו לעזוב את הבית מיד ובלי פינוקים, אל תתמי לו שכר דירה ןלא רכב פשוט מצדך שיהיה ברחוב, אולי ככה יתמודד עם החיים וילמד להעריך אותך ואת מה שיש לו. ככל שתתני לו יותר את תגדלי מפלצת

22/05/2001 | 16:04 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, מהמעט שאני יודע עליכם, מקריאת השאלה, יש הרבה רעש, כוחניות (גם קניית שקט בכסף היא דבר דומה), ויחסים של "אין דיבורים". תחושתי היא, שלמרות שה"ילד" כבר לא ילד, טיפול משפחתי יעשה הרבה טוב עבורכם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית