אמנזיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2001 | 13:03 | מאת: סטודנטיות

שאלה לפסיכולוג/פסיכיאטר האם מישהו שנחשף לאירועים טראומטיים (כמו פיגוע) במשך חצי שנה, אך לא נפגע פיזית יכול לסבול מאמנזיה או שאמנזיה יכולה להיגרם רק מפגיע פיזית במוח בהיפוקמפוס

20/05/2001 | 16:24 | מאת: רחל

ישנה הפרעה פסיכיאטרית, לא על רקע אורגני שנקראת "פוגה" היא שייכת למשפחת התסמונות ההסטריות. בספרות אוהבים להשתמש במקרים כאלו- בחורה יפיפיה(בדרך כלל) שמתעוררת במקום זר ולא יודעת את שמה, זהותה או כל פרט אחר מעברה. יש עוד אפשרות, שקשורה לרוב למצבי חרדה, והיא שימוש במנגנון הגנה שנקרא הכחשה- הנפגע "שוכח" ארועים או פרטים משמעותיים מהארוע מעורר החרדה. גם במצבים האורגניים- יש עוד הרבה סיבות לאמנזיה מלבד פגיעה בהיפוקמפוס. למה אתן שואלות?

21/05/2001 | 16:16 | מאת: אני

סטודנטיות שלום. מלבד הפוגה וההכחשה שרחל דיברה עליהן ישנם מנגנוני הגנה נוספים של ניתוק והדחקה שאופייניים למצבים כאלה של פוסט טראומה. אתן מציינות שהבחורה היתה עדה לפיגוע. זהו אירוע טראומתי שבדר"כ האגו של האדם אינו יכול להתמודד איתו ולכן יוצר מנגנוני הגנה כאלה שאמורים להגן על העצמי. האדם לכאורה שוכח את הארוע, אף על פי שהוא קיים בתת מודע שלו. אם רוצים לטפל בזה, באופן מקצועי, אחת הדרכים היא לנסות להעלות את התכנים הלא מודעים האלה או באמצעות היפנוזה או באמצעות שיחות מילוליות על מה שהתרחש, תחושות שמתלוות וכו'. כל טוב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית