בעיות בזוגיות כתוצאה מטראומה מינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/05/2001 | 11:45 | מאת: הסובלת

שלום רב. לאחר שיחה עם פסיכולוגים שונים עדיין לא הגעתי למסקנה מה לעשות ואני כבר מיואשת מנושא זה: בהיותי קטנה סבלתי מהתעללות מינית והטרדות מאנשים שונים מסביבי. בן דודי היה מנצל את ההזדמנות לחדור אליי בשעה שהוריי היו שולחים אותי לביקור אצל הסבתא, השכן התימני המנוול היה מצמיד אותי לדלת ונוגע באיבריי האינטימי, נפלתי קורבן לחבורת נערים שבעלו אותי זה אחר זה על קרטו בפרדס.. האם אני מדמיינית? מדוע כל אלו קרו לי? אולי משום ששידרתי מיניות? אינני יכולה לענות על שאלות אלה. אך כיום אני נשואה, אוהבת את בעלי, ולא מצליחה להגיע להבנה איתו בתחום יחסי המין.. אינני אוהבת את זה וגם נראה לי שלעולם לא אוהב.. אני מודאגת מכך כי אני יודעת שהצורך בקיום יחסים הוא צורך נורמלי ולי אין אותו!!!!!! האם אתם חושבים שיש קשר בין מה שחוויתי למצב הנוכחי? מה אתם ממליצים לי לעשות? האם אפשר לתקן את המצב? אני ממש מיואשת מכך, אנא עזרו לי. תודה.

19/05/2001 | 21:32 | מאת: רחל

לסובלת שלום! קשה מאד לקרא את תאור הסבל שעברת. עוד יותר קשה המחשבה שעולה מבין השורות-ובה את מעלה ספקות לגבי אמיתותם של הדברים. כפי שכבר צויין בעבר בפורום, להרבה קרבנות אונס יש תחושת אשם ואחריות לגבי הדברים שארעו. חשוב להגיד-חד משמעית, לך ולכל מי שעברה אונס- אינך אשמה. האשם הוא האיש (או האנשים) שתקפו אותך. כתבת שהתייעצת עם פסיכולוגים. האם פנית לטיפול או להתיעצות חד פעמית? האם התייעצת עם המרכז לנפגעי אונס? נראה לי שחשוב וכדאי לפנות לעזרה. חוסר היכולת שלך להנות ממין עשוי להיות סמפטום לתחושות עמוקות יותר. חשוב וכדאי לפנות לטיפול כדי למנוע החמרה במצבך וכדי להחזיר לעצמך מעט ממה שאבד. בהצלחה רבה.

19/05/2001 | 21:49 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סובלת שלום אני מסכים עם דבריה של רחל, הן לגבי האשמה שחשות נפגעות תקיפה מינית והן לגבי הצורך לפנות לעזרה. את כותבת שנעזרת בפסיכולוגים אך הדבר לא עזר. באיזה סוג טיפול היית וכמה זמן? חוויות קשות מהסוג שאת מתארת משפיעות בהחלט וקשיים בתפקוד מיני כיום בוודאי יכולים להתקשר אליהן. ניתן לטפל באופן ממוקד בבעיות הללו בשלושה כיוונים. האחד הוא טיפול בטראומה. שיטה קצרת מועד שכדאי היה לנסות היא EMDR כיוון אחר הוא טיפול הממוקד בתפקוד המיני אצל סקסולוג. בד"כ ניתן במפגש זוגי. כיוון שלישי שעשוי לשלב כמה מרכיבים הוא טיפול על ידי היפנוזה. בכל מקרה, חשוב לקבל ייעוץ פסיכולוגי כדי לאבחן בצורה מעמיקה ומדוייקת את הבעיה ולאחר מכן להתאים את הטיפול המתאים ביותר. לעיתים הדבר הממוקד אינו לב העניין ואז הגישות קצרות המועד אינן מתאימות. חשוב לפיכך לברר את הדברים בצורה מקצועית. חשוב מאוד שלא תישארי לבד עם תחושת התסכול והסבל. גם אם טיפולים לא עזרו בעבר, אין זה אומר שלא יעזרו בעתיד. פני לטיפול כעת. בברכה ד"ר אורן קפלן

20/05/2001 | 17:24 | מאת: הסובלת

קודם כל תודה. שנית, למי עליי לפנות? למרכז לנפגעות תקיפה מינית אינני מעוניינת לפנות מכיוון שאני לא מגדירה את המצבים שעברו עליי כאונס ושנית עברו הרבה מאוד שנים מאז. בשרותי הצבאי ( לפני מעט מאוד שנים) הייתי כחצי שנה אצל פסיכולוג שהשיחות עמו לא עזרו לי ובטח לא נתנו לי פתרונות, לכן המצב מייאש. אני לא רוצה ללכת עם בן זוגי.. מה עושים? תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית