ויסות רגשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/05/2001 | 20:33 | מאת: גלית בן-דוד

מישהו מאנשי המקצוע יכול להסביר לי מהו בדיוק ויסות ריגשי? כיצד הקשר של האם-ילד מפתח את הויסות הריגשי שלו? מה קורה עם הויסות הריגשי נפגם בשלב זה של הקשר? למה זה יכול להוביל בבגרות?

18/05/2001 | 22:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גלית שלום האם תוכלי להסביר מהיכן המונח הזה, באיזה הקשר שמעת אותו? לא מדובר במונח מקצועי בעל משמעות מובנת לכל, חשוב להבין באיזה הקשר נאמרה. בתרגום חופשי, ויסות רגשי הוא שליטה ברגשות או בתגובות הרגשיות. הקשר ההורי משפיע על כל המרכיבים הרגשיים של הילד ומן הסתם גם על האופן בו הוא מבטא רגשות. בברכה ד"ר אורן קפלן

18/05/2001 | 22:49 | מאת: פזית

למדתי מעט קורסים בפסיכולוגיה במסגרת לימודי התואר הראשון והיה לנו קורס בנושא ההתקשרות. יש לי בעיה שאני לא מצליחה לווסת את הרגשות לפעמים - כל דבר קטן ממוטט אותי, כל ויכוח מכניס אותי להתקף חרדה ודפיקות לב, כל רגש מכל סוג שהוא תמיד מציף אותי ולוקח לי הרבה זמן להירגע ממנו ולהמשיך הלאה וזה גרם לי להימנע מהרבה דברים בחיים, כגון מערכות יחסים, מהפחד להיפגע משום שאני לא מסוגלת להתמודד עם עוצמת רגשות. היום פשוט שאלתי את עצמי אם יכול להיות קשר בין היחסים שהיו לי עם אמי לפני שנפטרה (לפני מספר שנים) משום שהיא היתה מרוחקת ולא טיפוס של רגשות וגם לא גידלה אותי באופן ישיר כשהייתי קטנה (גדלתי אצל הסבתא) ולמה שקורה לי היום. מה דעתך?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית