חרדת קהל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2001 | 10:37 | מאת: השואלת

שלום רב! בשנים האחרונות אני סובלת מחרדת קהל חמורה, כך שאיני מסוגלת לדבר בפני קהל כמעט אבל רק כאשר אני חייבת לדבר (למשל, בסבב היכרות) והרבה הרבה פחות כשהפנייה לדבר יזומה על ידי. המצב חמור עד כדי כך שאני יוצאת תמיד בסבבי היכרות ודברים מסוג זה מהחדר וחוזרת לאחר זמן רב, ומתחמקת ממפגשים שאני יודעת כי אחוייב לדבר בהם. מה אוכל לעשות? ברצוני לציין שאני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה ומכירה קרוב לוודאי את כל השיטות, אבל דבר לא עוזר לי. אודה על תשובת אנשי המקצוע

17/05/2001 | 12:24 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שואלת ועמיתה שלום ניתן לטפל בחרדת קהל בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי ממוקד וקצר מועד. ניתן להיעזר לעיתים בהיפנוזה כדי להאיץ את התהליך. במצבים חריפים ניתן להיעזר גם בתרופות. השאלה האם ניסית טיפול פסיכולוגי מסוג כזה (או טיפול מסוג אחר). הבנתך את התהליכים הפסיכולוגים מתוך הלימודים וההתנסות האישית בפסיכולוגיה יכולה לעזור מאוד כדי להאיץ את התהליכים הטיפוליים, עם זאת ההבנה לבדה אינה עוזרת. פרויד אמנם עשה לעצמו אנליזה וטען שזה היה יעיל. אני בספק אפילו לגביו. במידה ויש לך שאלות ותהיות נוספות בנושא אשמח להמשיך את הדיאלוג. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית