פענוח צילום עיניים משהו לא מובן לי

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

25/09/2020 | 11:07 | מאת: רחל

בני בן 16 עם מיופה גבוהה נשלח לצילום עיניים . קיבלנו במייל את הפיענוח: עין ימין-הידקקות מובהקת של שכבת ה rnfl בסקטור גבולי תחתון. הידקקות גבולית בסקטור טמפורלי עליון ורביע נוזלי. ממוצע 81 מקרון(עובי ממוצע של rnfl גבולי . עין שמאל -הידקקות מובהקת של שכבת ה rnfl בסקטור גבולי תחתון. הידקקות גבולית ברביע נוזלי. ממוצע 82 מקרון(עובי ממוצע של rnfl גבולי . הערה- עקב המבנה המיופי של עצבי הראייה לא ברורה הקורלציה הקלינית של המדידות . מה אומר הפענוח הזה? אני ממש ממש בלחץ מההערה בסוף. מה היא אומרת??? האם יש חשד לאיזשהו גידול חס וחלילה? הרופא עיניים יהיה רק ביום רביעי אני ממש בלחץ

הי. באנשים עם קוצר ראיה גבוה הרשתית דקה יותר ולכן ההערה. תוצאה כזו היא צפויה בכל אדם עם קוצר ראיה גבוה. אין חשד לגידול. בהמשך לשאלה הקודמת שלך נראה לי שהפתרון טמון ברפרקציה - כלומר התאמת משקפיים מדויקות יותר לעין הימנית. אם לא ע״י אופטומטריסט א׳ אז אולי אופטומטריסט ב׳ יצליח....

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים