השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

17/12/2014 | 20:51 | מאת: אבי

שלום, בן 70 התגלה AML עם 25% תאים בלאסטים. ירידה בלבנים, אדומים וטסיות. עבר טיפול 3+7 שלאחריו נלקחה דגימת מח עצם ללא עדות למחלה. עבר בהמשך טיפול מיצוק שלאחריו נלקחה דגימת מח עצם ללא עדות למחלה. כעת עבר השתלת תאי גזע מתורם בהתאמה מלאה לאחר טיפול כימי במינון נמוך. נכנס לבידוד ולערכי ניטרופילים 0.5 ביום התשיעי לאחר ההשתלה. מבקש לשאול האם יש קשר בין משך ימי הבידוד לבין הצלחת ההשתלה? האם ככל שהבידוד קצר יותר, קיים סיכוי גבוה שההשתלה לא נקלטת? האם 3 או 4 ימי בידוד ועליית ספירה (ביום 12 לאחר השתלה) מראה על כשל? תודה.

טיפול כימי במינון נמוך (התנייה לא מיאלואבלטיבית) מתאפיין במספר מועט של ימי נויטרופניה ואין הדבר מרמז על הצלחת או חוסר הצלחת ההשתלה. פעמים רבות גם שכיח שהספירה עולה ואחרי זה יורדת שוב בסביבות יום 14-15 עד שפעילות השתל מתבססת סביב יום 17-18. לא נשמע לי מדאיג ורוב הסיכויים שמדובר במהלך תקין. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם