בן 72, MDS לאחר שמונה קורסי Vidaza ללא הצלחה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

30/10/2019 | 14:50 | מאת: אברהם

1) מה עוד ניתן לעשות? לדברי הרופאים המחלה ממשיכה להתפתח ללוקמיה. כעת אחוז הבלסטים במח עצם 17%. 2) דימומים תת-עוריים אצל חולים כאלו (ממחסור בטסיות), וכן לגבי קשיי קרישה בפצע מדמם - האם בכל מקרה של פציעה קטנה יש לרוץ לבית חולים כדי לקבל טסיות/מנת דם? או שיש דרך לעזור לחולים כאלו בבית? עד כמה ניתן לעזור להם באמצעות חבישה ומתן כדור הקסאקפרון (Tranexamic Acid) 3) בצקות קשות ברגליים - האם זו תופעת לוואי האופיינית ל-VIDAZA? זה התחיל מהסבב הראשון עם תרופה זו. בברכה, אברהם

איני מכיר את פרטי המקרה הקליני אבל נראה שהמחלה מתקדמת. ישנן מספר אפשרויות אבל צריך לדיין אותן במהלך שיחה עם המטופל כדי התרשם ממצבו הקליני. אני מניח שהרופא שלכם מתכוון לעשות זאת. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם