טיפול ב ECP האם יש בארץ ומה יעילותו ?

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

24/12/2017 | 02:40 | מאת: הורה של בן הסובל מ cgvhd

האם בארץ מתבצע טיפול ב( photophersis ( ECP אם כן או לא מה יעילותו ?

ECP הוא טיפול שבו הלימפוציטים מוצאים מהדם (פרזיס) ועוברים הקרנה הגורמת להם להיות פחות פעילים. הפחתת פעילות הלימפוציטים גורמת לירידה בפעילות של מחלת השתל נגד המאכסן (GVHD). דרך טיפול זה יעילה גם ב GVHD חריף וגם בכרוני - אולם, היעילות של ECP תלויה במערכות המעורבות ובזמן בו הותחל הטיפול. היתרון הגדול של ECP, בניגוד לתרופות אחרות, שהוא אינו מחמיר את הדיכוי החיסוני ואת הנטיה לזיהומים. במרבית המרכזים הגדולים בישראל יש ECP ואנחנו משתמשים בטכנלוגיה הזאת בהצלחה מרובה.

10/01/2020 | 17:30 | מאת: אולג

האם טיפול ב ECP מותר לחולה עם רקע במלנומה(סרטן העור)?

11/01/2020 | 18:59 | מאת: פרופ' רון רם

לא ברורה לאיזו התוויה שאלתך. אם מדובר ב GVHD לאחר השתלה אלוגנאית אז בהחלט כן

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם