כלורומה שטופלה בכימוטרפיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

13/03/2017 | 11:11 | מאת: שלומית

תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת שאלה נוספת כתבת שיש סיכוי טוב שניתן יהיה להתגבר על הלוקמיה כוונתך באמצעות השתלה חדשה מתורם? אין לדעתך אופציה טובה יותר מההשתלה כגון הקרנות באזור המקומי בו נתגלתה הכלורומה ו/או הוספת תאים נוספים מאחותי לחיזוק המח עצם ולגרום בכך לGVHD . אני מאוד חוששת מהשתלה מתורם זר עקב הסיכונים הרבים הכרוכים בה. אודה שוב להתיחסותך המהירה לשאלה הנוספת תודה מראש ופורים שמח

אין מספיק נתונים בספרות מה עדיף בשלב הזה אולם מקובל שקרינה לבד או כמוטרפיה אינם מספיקים - שתי האפשרויות של מתן DLI (לימפוציטים בעירוי מהתורם) או השתלה נוספת הן העדיפות. אני בטוח שהרופאים שלך התלבטו בין שתי האפשרויות וההחלטה האם לבחור ב DLI או בהשתלה נוספת נגזרת ממצבך הגופני הנוכחי, מאפייני הלוקמיה והאם או לא היה GVHD. מקווה שעזרתי. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם