פעילות גופנית וכאבים

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

08/12/2014 | 14:43 | מאת: ליאל

שלום, אני בשבוע תשיעי. עוד לפני ההריון הייתי עושה הליכות מהירות יומיומיות של שעה+, וכן מתאמנת באופני כושר. כמובן שאני רוצה להמשיך עם זה גם עכשיו. אבל בשבועיים האחרונים יש לי כאבי בטן, דקירות, מתיחות וכו', שמתגברים מאוד גם בזמן הליכה איטית ממש. מה ניתן לעשות? האם יש סכנה במצב כזה להמשיך וללכת / לרכב? תודה.

ליאל שלום ותודה על פנייתך, ההליכה והאופניים אינם הגורם לכאב, אני בהחלט בעד להיות פעילה בהריון, אך יש לבדוק תחילה את מקור הכאב ואולי להמתין קצת עם הפעילות האירובית. לפעמים התרחבות הרחם גורמת לכאבים ותוך זמן קצר זה עובר, אז המלצתי כרגע אלייך היא מנוחה ולהיבדק אצל רופא. וכן אמליץ לך לחזור לפעילות עם הירגעות הכאב, לעבוד בעיקר על כוח והתחזקות ולשלב יחד עם זאת פעילות אירובית מתונה. המון בריאות והריון קל :)

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה