פעילות גופנית לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

04/05/2014 | 10:07 | מאת: שנדי

היי, רציתי לדעת כמה זמן לאחר לידה מותר לעשות פעילות גופנית ובאיזה תדירות?

שנדי שלום, חזרה לכושר גופני לאחר לידה תלויה במספר משתנים, ראשית איך עברה הלידה, האם הייתה לידה ואגינאלית או קיסרית. שנית האם התאמנת במהלך ההריון וכיצד ההריון עבר?! והפרמטר השלישי והחשוב הוא כיצד את מרגישה לאחר הלידה ולבצע בדיקת רופא. ההמלצה הכללית היא לחזור להתאמן 6 שבועות לאחר לידה ואגינאלית, ו8 שבועות לאחר קיסרית. אני ממליצה מיום לאחר הלידה להתחיל לבצע כיווצים -חיזוק רצפת אגן. תדירות ועצימות ב3 החודשים לאחר הלידה הם בדיוק כמו אימון בהריון, עצימות בינונית ותדירות 2-3 אימונים בשבוע לא יותר.

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה