דימום לאחר אימון בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

10/12/2019 | 04:45 | מאת: שירי

עשרה ימים לאחר החזרת עוברים עשיתי הליכה עשרים דקות לחיצת רגליים במכונה ומשקולות 2 קג לידיים. הכל בסהכ מאד במתינות ובעדינות. שלוש חזרות. בערב של אותו יום הופיע דימום שייחסתי אותו לסבב שלא הצליח. שלושה ימים אחכ עשיתי בטא שהיתה חיובית, ואז שוב הלכתי למכון הפעם רק להליכה, ומייד אחרי האימון הופיעו טיפטופים ודימום קל מאד. כעת אני מניחה שזה קשור להתעמלות. האם גרמתי לעצמי הפלה מהפעילות הזאת? בעברי שתי הפלות (אני מעל 40 אז הרופאים ייחסו את ההפלות לגיל). האם גרמתי לעצמי הפלה עם הפעילות הזו? היא ממש לא אינטנסיבית . כי בהריונות קודמים מעולם לא היו לי דימומים אבל הסתיימו בהפלה אחרי דופק, ולא עשיתי ספורט אז. תודה !!!

ראשית הפעילות הגופנית לא היא שגורמת לדימום או הפלה. הדימום לא בהכרח מעיד על הפלה לפעמים זה כתוצאה מהשתרשות העובר ברחם, מיקום השילייה וכו.... מבינה את החששות והפחדים אך אין קשר ישיר בין ביצוע פעילות גופנית במאמץ נמוך לבין אי הצלחת הטיפול. כיוון שהו תחום רגיש ויקר מנטלית,פיזית וכלכלית יש באפשרותך להמתין עד לבדיקת הדופק אני אישית ממליצה ומעדיפה שכן תמשיכי בפעילות גופנית מאוזנת, מתונה ואמליץ לך חפנות למאמנ/ת בתחום שיכצוב לך תןכנית וילווה אותך מקרוב / מרחוק. בהצלחה

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה