ספורט אירובי בסוף הריון

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

05/09/2017 | 12:37 | מאת: מעיין

שלום רב, לפני ההריון הייתי מתאמנת כ-3 פעמים בשבוע אימוני אירובי בקרוס . כשנכנסתי להריון (שבוע 4) הייתי אצל אחות ליווי הריון שהמליצה להפסיק עם האימונים לגמרי עד שבוע 12 מחשש להפלה. עם זאת, הייתי אצל רופא נשים בפעם הראשונה בשבוע 9 שכעס מאוד על מה שאותה אחות אמרה והמליץ לחזור להתאמן מייד כמו שהייתי רגילה והוסיף שהוא ממליץ להתאמן כל ההריון בלי לעלות בעצימות האימון עד שאני ארגיש שהבטן מגבילה אותי ואז לעבור לשחייה או אופניים הוא העריך שזה יקרה בסוף השליש השני. רוב ההריון הקשבתי לאותו רופא רק שירדתי לאימון פעם/ פעמיים בשבוע בחדר כושר במכשיר קרוס ופעם בשבוע אני הולכת לפילטיס הריון. כרגע אני בשבוע 35, תודה לאל כל מהלך ההריון וכל הבדיקות תקינות. האימון במכשיר קרוס עדין מרגיש לי בסדר (אני מתאמנת 40 דקות ומשתדלת להתאמן סביב דופק 140-145), דווקא שניסיתי אופניים פעם אחת היה לי מאוד קשה בגלל גודל הבטן. רציתי לשאול האם זה מסוכן להמשיך להתאמן על קרוס בשלב כזה של ההריון? הבטן אמנם זזה שם די הרבה אבל אני לא מרגישה כאבים בזמן או אחרי האימון. עד איזה שבוע כדאי להמשיך להתאמן? ממש עד הסוף או להפסיק מתישהו? תודה רבה. מעיין.

היי מעיין נהנתי לקרוא את הפוסט ולשמוע כי את פעילה ושומרת על בריאותך וכושרך במהלך ההריון. המשיכי עד הסוף כל עוד את יכולה. חשוב מאוד להיות קשובה לגופך ומה שלא נוח לך או לא מרגיש לך נכון יש להפסיק מיידית ולהתייעץ לגביו. בהצלחה ולידה קלה ובידיים מלאות. אלינור

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה