דלקת בעין

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

28/05/2015 | 21:01 | מאת: אבי

שלום בן 28 רשמתי פה מספר הודעות אז ככה: ב12 לפברואר קמתי עם עין אדומה וכאבי תופת במיון רשמו לי אפיסקליטיס/סקרליטיס. נתנו לי פרד פורטה עבר הפסקנו בהדרגה. לאחר יומיים בלי טיפול חזר לי לא באותה עוצמה רופא בקהילה נתן לי טיפות זיילט. היתה הטבה בעת ההפסקה חזרה הדלקת. הלכתי בפרטי לרופאה בכירה ראתה דלקת שטחית שהאודם נעלם שטפטפה טיפות. נתנה לי לנסות טיפות וולטרן שלא עזרו ואף נוצר לי כמו כתם על הקרנית וישר נתנו לי לאיזה שבוע שוב פרד פורטה הפסקה בהדרגה הכל עבר. יומיים ללא טיפול שוב חזר הלכתי למנהל מחלקה שראה דלקת שטחית קצת אודם נתן לי טיפות דקספרין ופלרקס לעשרה ימים . שמתי שבוע והפסקתי כי דיי כמה סטרואידים אפשר? הפציצו אותי כל התקופה הזאת.. יום אחד הפסקתי ושוב האודם חוזר הרטיבות בעין הכאב המציק. מה עושים ממה זה? ניסיתי שיפנו אותי למרפאת חוץ של בית חולים לא נתנו לי. זה משהו לכל החיים? איך אפשר ככה? תודה

אבי שלום עניתי לך על ההודעות הקודמות - אפיסקלריטיס יכולה להיות ממושכת. בדרך כלל אם יש צורך בשימוש בטיפות תקופה ממושכת נותנים טיפול בכדורים נוגדי דלקת מסוג איבופן למשל . כדאי גם לבצע בירור הכולל בדיקות דם על מנת לאחתר מחלות שעלולות להיות קשורות באפיסקלריטיס כרונית כגון מחלות פרקים ומחלות מעי דלקתיות. לאור העובדה שהבעיה אינה חולפת כבר כ 3 חודשים בהחלט מוצדק להפנותך ליעוץ במסגרת מרפאות למחלות דלקתיות של העיניים . ניתן לקבל הפניה גם מרופא משפחה. בהצלחה!

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)