אובאיטיס מחלה חשוכת מרפא 😢

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

22/06/2017 | 16:16 | מאת: דנה

היי ד"ר יש לי אובאיטיס 7 שנים רוב הזמן בטיםול פרדניזון בכדורים רציתי לשאול האם אפשר לאבד את הראייה מהמחלה? ועוד שאלה אין תרופה שיכולה לרפא לגמרי את האובאיטיס ?? אני מיואשת מהסטרואידים והתופעות לווי שנוצרו בגללה

דנה שלום. כיום עם הידע והטיפול הקיימים נדיר לאבד את הראיה בגלל אובאיטיס או סיבוכיה. ברוב המקרים למטופלים שנזקקים לסטרואידים במינון של מעל 7.5 מג ומעלה באופן ממושך אנו ממליצים על תרופות כגון מתוטרקסט, אימורן ודומיהן אשר מדכאות את פעילות מערכת החיסון ובכך מדכאות את פעילות המחלה. לעתים לאחר שימוש של מספר שנים בתרופות כאלו אנו מגיעים לשקט גם ללא טיפול . תרופות אלו ניתנות על ידי רופאי עיניים מומחים לטיפול באובאיטיס .

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)