לחץ תוך עיני גבולי

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

04/06/2015 | 14:58 | מאת: אייל

שלום אני בן 34, קוצר ראייה גבוה (-6.5) ב-2 העיניים. בבדיקה שגרתית נמדד לחץ תוך עיני 19. וכעבור חודשיים מדידה זהה. הופניתי לבדיקת OCT עצבי ראייה, שדה ראיה ופכימטריה. המימצאים בבדיקת קרקעיות - מימין : עצב ראייה TILTED c/d 0.4, PPA. משמאל: עצב ראיה TILTED, c/d 0.2 PPA. ב- OCT : בשתי העיניים PPA, מבנה ה double hump שמור. עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה. נראית הדקקות סופריורית ואינפרונזאלית בסיבי העצב. עובי RNFL ממוצע 85 מיקרון מימין ו-83 משמאל. c/d ורטיקלי 0.14 מימין ו-0.16 משמאל. שדה ראיה פוענח כתקין. פכימטריה : משמאל 570 ומימין 546 מיקרון. אני ממתין לתור חוזר לרופא, נקבע לי מועד יחסית רחוק. אודה מאוד אם תוכל להסביר לי מה משמעות PPA, וכן האם הדקקות סופריורית ואינפרונזאלית מעידה על התחלת גלאוקומה או שזה קשור למבנה העצב על רקע קוצר הראייה. תודה רבה מראש.

כל מה שציינת יכול להתאים למבנה הרגיל של עצב ראייה בעין עם קוצר ראייה, ולא למחלה כלשהיא או גלאוקומה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני